Van alle recente MMORPG-titels, Black Desert het is zeker een van de meest populaire, dankzij de voortdurende ondersteuning van de ontwikkelaars en de inzet van de gemeenschap. Onlangs dankzij de introductie van de cross-play tra PlayStation 4 e Xbox One, de aankondiging van de modus strijd tegen royale en de publicatie van de mobiele versie, is de game het afval van een behoorlijk aantal platforms en markten overgestoken. Pearl Abyss heeft nu veel kennis van de industrie, die hij heeft besloten te delen met gameindustry.biz in een interview.

De ontwikkelaar beweert dat op dit moment het MMO-landschap zich langzaam maar zeker verdeelt in twee facties: wie wijst naar continue vernieuwing en het aanbieden van een high vrijheid, zoals Black Desert en degenen die een aanpak verkiezen old-school nostalgisch en eenvoudig, zoals Runescape. De titel van Pearl Abyss bevindt zich op de eerste van deze kusten, en de introductie van is nodig om zijn populariteit te behouden frequente updates en verbeteringen. Wat de tweede betreft, denkt het team echter dat hun voortbestaan ​​in de markt uitsluitend van de zal afhangeninteresse van de spelers.

Black Desert is beschikbaar voor een enkele betaling op pc, PlayStation 4 en Xbox One, terwijl de mobiele versie gratis te spelen is op Android en iOS.