De remake van Halve leven, Black Mesa, staat in zijn definitieve vorm te verschijnen na een lange periode in Early Access. Het grootste deel van het spel is al een tijdje speelbaar, maar met de komst van de nieuwe niveaus, enkele wijzigingen in de kaart en verbeteringen van de AI, nadert het laatste doel eindelijk.

De ontwikkelaar Koevoet Collectief kondigde de definitieve publicatiedatum aan: 5 maart. Het hoofd van de studio Adam Engles onthulde de datum in a post, ook over de lange game-ontwikkeling die in 2006 begon als een onofficiële mod.

“Dankzij hard werken, geluk en misschien een beetje onwetendheid zijn we erin geslaagd ons doel te raken om deze game te voltooien. We zijn trots op wat we hebben gecreëerd. We denken dat deze versie 1.0 de beste, de meest verfijnde en leuke van de game is. "

Engles wijst er echter op dat de ontwikkeling nog niet voorbij is. Er zijn nog steeds bugs om op te lossen en hij wil niet dat verwachtingen onrealistisch zijn.

"Het gaat niet om het minimaliseren of verontschuldigen, maar als een persoon die de meeste van deze mediaposts schrijft, vind ik het belangrijk om los te komen van marketing en hype."

Als je Black Mesa voor 5 maart wilt proberen, kun je het kopen Stoom omdat, zoals reeds vermeld, het van begin tot eind kan worden gespeeld en veel groter is dan het team had gepland. De belangrijkste toevoeging betreft waarschijnlijk Xen, de buitenaardse wereld die niet in het originele spel kan worden verkend.