Nostalgie is vaak canaglia, en het gebeurt vaak dat het onze meest gekoesterde emoties en herinneringen kan benutten. Dit is duidelijk geen geheim, en moeder Capcom weet het goed. In feite biedt het ons Megaman Zero / ZX Legacy Collection, nu op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc 25 februari. Het aanbod is echt rijk en verleidelijk, aangezien we het hebben over zes games, vier van de Z-serie en twee van de ZX-serie, uitgebracht in hun tijd op Game Boy Advance en Nintendo DS.

Herinneringen operatie

Megaman Zero / ZX Legacy Collection is de vijfde titel in de serie Legacy Collection. Vertel in de serie Nul, het verhaal van de hoofdpersoon met dezelfde naam, ontwaakt na een lange slaap van honderd jaar door Ciel, leider van het verzet. Zero is daarom klaar om opnieuw tegen de krachten van het kwaad te vechten, dit keer verzameld onder de naam Neo Arcadia. In de serie Megaman ZXin plaats daarvan, tweehonderd jaar na de gebeurtenissen van de Zero-serie, zijn mensen erin geslaagd om machineonderdelen aan hun lichaam te assimileren, waardoor nieuwe hybride levensvormen ontstonden, terwijl nieuwe krachten die tot de Maverick ze dreigen de mensheid opnieuw te vernietigen. Evenementen en evenementen die zeker velen van ons te zijner tijd zullen hebben meegemaakt en beslist op een tedere leeftijd, op de oude draagbare consoles van de grote N en die nu worden voorgesteld met grafische afbeeldingen en enkele mechanica die zijn geoptimaliseerd voor de consoles van vandaag.

Naast de grafische stijl die vrij kan worden gewijzigd vanuit het hoofdmenu, de beginnersmodus. Dit stelt ons in staat om in alle rust en met beslist minder stabiele zenuwen van het spel te genieten, omdat de vijanden veel minder moeilijk te hanteren zijn. Verdere toevoeging wordt weergegeven door de automatisch opslaaneen checkpoint extra om opnieuw te beginnen telkens wanneer de beschikbare levens zijn uitgeput, selecteerbaar in het hoofdmenu. We hebben dan de mogelijkheid om te kiezen tussen de originele en de Engelse taal, en er ook van te genieten Afbeeldingsgalerij en een Muziekspeler die de tekeningen van alle personages en soundtracks in de collectie bevatten.

Laten we in actie komen

In Megaman Zero / ZX Legacy Collection is de gameplay, zoals je zeker kunt raden, iets dat elke fan van het merk kent. En het is niet onjuist om te zeggen dat de spelmechanismen dat zijn eenvoudig basis-. Dit is absoluut geen punt tegen, en inderdaad is het logisch als we de originele platforms beschouwen waarvoor de games zijn ontworpen. Het spelgevoel en de geboden mogelijkheden verschillen niet veel tussen de twee series, passend in het klassieke gameplay-systeem van de hele saga. Zowel in Zero als in ZX is het uiteraard mogelijk om in alle richtingen te bewegen, te springen en te schieten met de blaster, evenals de slagen te ontwijken door op een speciale knop te drukken. Presenteer dan wapens sub-primaire, zoals het lichtzwaard, dat kan worden gebruikt door primaire of secundaire wapensleuven toe te wijzen. Als je de aanvalsknop ingedrukt houdt, wordt de slag van de blaster geladen, waardoor meer schade wordt toegebracht aan de verschillende vijanden in het spel.

Bereid je voor om steeds opnieuw te sterven

Ondanks de eenvoudige basis waarop de gameplay berust, zijn de uitdagingen die Megaman Zero / ZX Legacy Collection voorstelt in werkelijkheid alles behalve eenvoudig. De moeilijkheid is gekalibreerd, tenzij u de hiervoor genoemde Beginner-modus activeert sterk opwaartsen het zal u zelfs geen seconde redden. Als de botsingen met de basisvijanden al, zonder de juiste aandacht, echt veeleisend kunnen zijn, zijn ze dat wel baas om de feitelijke uitdagingen van de games in de collectie weer te geven: alle baasgevechten die binnen de verschillende titels voorkomen, zijn één echte testvooral voor je reflexen en je sterke zenuwen. Tegen bepaalde tegenstanders, humanoïde of monsters, gepantserd of niet, ontwikkelen geen strategie en onthouden de bewegingen niet het kost het spel voorbij meerdere keren. Het advies is daarom om de confrontatie niet te onderschatten, noch licht te confronteren, en inderdaad te begrijpen patroon van de verschillende bazen om ze te kunnen verslaan zonder al te veel valkuilen. Een soortgelijke moeilijkheid is zeker een erfenis van een manier om het op te vatten gaming en het ontwerp van de uitdagingen typisch voor jaren geleden. Een tijdperk om de speler bij de hand te nemen en stap voor stap te begeleiden was geen algemeen gedeeld en gebruikt alternatief. Maar laten we wel wezen: het is geen defect, maar eerder een sterk punt waar veel titels vandaag de dag helaas niet meer op vertrouwen.

Megaman Zero / ZX Legacy Collection

Een essentiële stijl, tussen filters en aanpassingen

Megaman Zero / ZX Legacy Collection is grafisch en stilistisch precies wat je zou verwachten, vooral als je de serie al kent: een porten van de oude games voor Gameboy Advance en Nintendo DS, met afbeeldingen standaard ingesteld op een "zachtere" stijl en met minder pixels. Het is echter altijd mogelijk om de originele grafische afbeeldingen te herstellen via de instellingen. Gezien de aard ervan loopt elke titel soepel beslist vloeibaar, zonder enige daling van de prestaties of technische onzekerheid. Er moet echter worden gezegd dat het tegenovergestelde vreemd zou zijn geweest, omdat het een verzameling redelijk gedateerde spellen was. Nog steeds via de instellingen, kunt u de zwarte banden aan de zijkanten van de interface verwijderen en op deze manier spelen volledig scherm. Optimalisatie was in deze zin echter niet de beste stretching niet bepaald optimale afbeeldingen. In deze context raad ik aan dat je de verzameling afspeelt met de standaardinstellingen en alleen de afbeeldingen maximaal wijzigt. Op deze manier kunt u genieten van een ervaring uit het verleden op een meer dan bevredigende manier, zelfs als het toch hoofdzakelijk subjectieve smaken zijn.

Megaman Zero / ZX Legacy Collection

Een uitdaging die moet worden aangegaan

Megaman Zero / ZX Legacy Collection is de handschoen die Capcom wilde lanceren. Ik ben niet degene die je vertelt of je het moet verzamelen of niet, maar ik raad het aan om het te doen alleen voor fans van het merk of in ieder geval voor liefhebbers van het genre. Als je al sinds mensenheugenis geniet van de Megaman-saga en enkele van de momenten tijdens je jeugd opnieuw wilt beleven, is de aankoop praktisch verplicht. Als je tegelijkertijd liefhebbers van de uitdaging bent en je op zoek bent naar een ervaring die zenuwen en reflexen onder druk kan zetten, omdat alleen de games uit het verleden wisten hoe ze het moesten doen, ben je ook op de juiste plek. Voor alle anderen, begeleidt een grafische en game-mechanica niet helemaal in de pas met de tijd, de collectie het kan onverteerbaar zijn. Het is echter goed om te onthouden dat de verschillende titels ouder zijn geworden absoluut prima en die nog steeds een geldige en capabele ervaring vertegenwoordigen om plezier te hebben. Maak het uzelf dan gemakkelijk en bereid u voor op een duik in het verleden. In feite wil je nauwelijks weer opduiken troppo gemakkelijk aanwezig is.