Heb je Mass Effect gespeeld? Nou, je hebt vrijwel zeker heldenbeslissingen genomen.

Volgens de voormalige filmontwerper van BioWare, John Ebenger, ongeveer il 92% van de Mass Effect-spelers speelden de game door "goede" beslissingen te nemen.

"Ja. Zoiets als 92% van de Mass Effect-spelers waren Heroes. En we hebben ook veel werk gestoken in Renegade-inhoud :( “

Held en Renegade zijn de twee kanten van de moraal systeem van de trilogie, waarin spelers kiezen tussen verschillende acties of dialoogregels die de voorkeur geven aan de ene of de andere kant. Heldenpunten worden verkregen door heldendaden of mededogen. Integendeel, de afvallige punten worden ontvangen door daden van egoïsme.

BioWare zou gedurende de hele trilogie met dit systeem hebben geëxperimenteerd. Terwijl in de oorspronkelijke Mass Effect moraliteit was gebaseerd op een totale score, werkte het in Mass Effect 2 op percentages. In het derde hoofdstuk zijn belangrijke wijzigingen aangebracht, waarin een enkele reputatiemeter is geïntroduceerd waaraan beide scores bijdragen. de trilogie ze wordt echter herinnerd met veel genegenheid van de gebruikers die het speelden, we hopen dat Bioware kan herstellen na de laatste niet bepaald positieve gebeurtenissen.