Star Wars: Battlefront, de veelbesproken shooter van EA, had dankzij een uitgebreid kunnen worden spin-off naar de volgende generatie consoles. Wat ging er mis?

Het lijkt erop dat het softwarehuis het Star Wars-speluniversum wilde uitbreiden met een nieuwe titel vergelijkbaar met de twee Battlefront, maar met elementen open wereld. Het spel met een codenaam Viking, zou de release van PlayStation 5 en Xbox Series X vergezellen, maar vanwege ontwikkelingsproblemen zou het niet op tijd klaar zijn geweest. Dit zou hebben geleid tot de annulering van het project in het voorjaar van vorig jaar.

Wanhoop echter niet, dankzij het vervolg op Star Wars komt u terug op uw consoles Jedi: Fallen Order. De gelukkige actie van Respawn Entertainment krijgt officieel een nieuw hoofdstuk, vermoedelijk op de volgende consoles.