Persona 5 Royale corrigeert homofobie

Atlus heeft bevestigd dat sommige controversiële dialooglijnen in de westerse versie zijn veranderd.

0

Na de afslag ten westen van persona 5 sommige zinnen gericht tot Ryuji, onder de hoofdrolspelers van het spel, hadden controverse gecreëerd omdat ze als homofoob werden beschouwd. Volgens de verklaringen van Ari Advincula, verantwoordelijk voor de communicatie van Atlusin Persona 5 Royal deze dialogen zijn veranderd.

In een interview met IGN zei hij:

"We hebben de zinnen beoordeeld die westerse spelers misschien niet leuk vonden en na hun feedback hebben we ze veranderd"

De zinnen werden in het originele spel uitgesproken door twee bijzonder verwijfde mannen. Het westerse publiek had slecht gereageerd op overdreven stereotiepe en seksueel agressieve karakters tegenover Ryuji.

Hij uitte zich ook over de kwestie Yu Namba, verantwoordelijk voor lokalisatie in het westen, die een verklaarde GameSpot:

“We schilderden deze twee personages als roofdieren. Ik denk dat het duidelijk is dat de gemeenschap hier heel sterk op heeft gereageerd en daarom zal dit in Royal veranderen. Als verantwoordelijke voor lokalisatie kan ik niet veel doen aan de manier waarop de auteurs het spel schrijven. Ons team schaamde zich nog steeds voor die scènes en we waren van plan het voor Royal te presenteren.
We hebben ons heel wat moeite getroost om niet alleen met de auteurs, maar ook met de marketingafdeling te communiceren, en vroegen ons hoe een dergelijke verandering zou zijn ontvangen door zowel de spelers als het bedrijf. "

Persona 5 Royale wordt uitgebracht in het westen op 31 maart.