Dragon Quest: Your Story, de verfilming van de historicus JRPG Dragon Quest V, is nu beschikbaar voor streaming op Netflix.

Enkele maanden na de release in Japanse bioscopen is de CGI-film ook beschikbaar op westerse bodem, Italië inbegrepen.

In Japan wist Dragon Quest: Your Story ongeveer te verzilveren elf miljoen dollar tijdens zijn verblijf in de theaters, en hij kreeg positieve kritiek op zowel de animaties op hoog niveau als de volwassenheid waarmee bepaalde thema's worden behandeld. Er was echter geen gebrek aan kritiek voor het kiezen van een grafische stijl niet de lijn met het ontwerp van Akira Toriyama (historische mangaka achter de esthetiek van de saga) en omdat ze de nasynchronisatie hebben toevertrouwd aan bekende gezichten van het Japanse sterrenstelsel in plaats van aan professionele stemacteurs.

Wat denk je, zul je de avonturen van Ruka en zijn metgezellen terugkrijgen?