Il servizio Pokémon Home, een soort evolutie van de Pokémon Bank die de vorige generatie al zag, is beschikbaar sinds gisteren. Er kwamen echter veel vragen naar voren, vooral vanwege de aanwezigheid van twee verschillende tariefplannen.

Er is in feite een gratis abonnement waarmee u toegang hebt tot de functionaliteit van de service die beperkt is tot de maximale aanbetaling 30 Pokémon. Op Officiële site gewijd aan Pokémon Home, wordt daarom uitgelegd dat dit aantal, van een premium naar een gratis account en meer dan 30 monsters heeft gestort, wordt verlaagd tot het maximaal toegestane aantal vanaf de basisverdieping. Vervolgens zou het opnieuw activeren van het betaalde plan u de gelegenheid geven om terug te keren naar bekijk alle gegevens rustig.

Kortom, ondanks de controverse, is dit een grote stap vooruit vergeleken met de Pokémon Bank. We herinneren ons er zelfs aan dat velen beschuldigde zonder onderscheid verlies van gegevens maken na een bepaalde periode van inactiviteit.