Het fenomeen van League of Legends het heeft de hele industrie de afgelopen jaren op zijn kop gezet, waardoor de videogame als een competitieve sport wordt beschouwd. Misschien om deze reden lijken veel spelers tijdens de wedstrijden aan agressie te lijden.

rel zorgde ervoor om te bellen verschillende peilingen in dit verband tijdens de laatste periode. Van de 3.784 ondervraagde spelers, evenveel als 79% zei dat ze werden lastiggevallen zelfs nadat het spel is afgelopen. Vertaald houdt in dat deze gebruikers na een wedstrijd aanhoudende intimiderende berichten en vriendschapsverzoeken ontvangen of hebben ontvangen met als enig doel beledigingen plegen. Het bleek zelfs dat de 32% van de spelers geraadpleegd hebben leed aan seksuele intimidatie.

Benieuwd dat een scenario als dit, de 7 van de 10 spelers ze zeiden dat ze League of Legends speelden voor ontspannen.

De ontwikkelaars zullen daarom worden opgeroepen om de gedrag van een echt onaanvaardbare gemeenschap.