In januari werd Valve uitgerold op Steam een verandering over de soundtrackbeheer. Voorheen werden de soundtracks op dezelfde manier behandeld als DLC, wat een echt probleem was: ze konden niet los worden gekocht van de game waartoe ze behoorden, dus als je de soundtrack wilde downloaden, moest je de game kopen.

De update van januari bracht een revolutie teweeg in het systeem door er een toe te voegen aparte categorie voor soundtracks op Steam. Spelers kunnen nu hun favoriete soundtracks kopen, downloaden en beheren onafhankelijk van de spellen in eigendom. Het is niet zonder zijn gebreken - sommige oude soundtracks vereisten een volledige conversie van de ontwikkelaars, dus ze waren verloren - maar het is absoluut een grote verbetering vergeleken met het oude systeem.

Stoom

Om deze geweldige manoeuvre op Steam te vieren, heeft Valve een dag van kortingen op Soundtracksmet meer dan 900 soundtracks al beschikbaar in de nieuwe categorie. Er zijn zoveel opties beschikbaar, maar hier zijn enkele voorbeelden:

Ook, voor het geval je het niet weet, zijn de soundtracks van sommige officiële Valve-games, waaronder Half Life, op Steam gratis te downloaden. Kortingen op soundtracks zijn beschikbaar tot 14 februari.