Starbreeze Studios heeft de afgelopen jaren verschillende moeilijkheden ondervonden. Sommigen van hen dwongen het bedrijf om sommige van zijn licenties te verkopen, en het heeft zeker geen goede periode doorgemaakt. Wat de studio echter constant heeft kunnen houden, is de franchise van payday. Na het enorme succes van het tweede hoofdstuk en de verbonden DLC's, allemaal rechtstreeks samengesteld door Starbreeze Studios, zijn de ontwikkelaars nu op zoek naar een partner van de uitgever om het derde hoofdstuk van de serie. Dit alles voor de lancering binnen de 2020.

In een verslag gepubliceerd op 11 februari op de website van de studio, Starbreeze sprak over het succes van de franchise. De ontwikkelaars noemden het echter ook de vele financiële problemen ze moesten het hoofd bieden. In deze context was het succes van de in oktober 2 uitgebrachte DLC Payday 2019 van fundamenteel belang, wat in feite een frisse wind in de franchise bracht, met als gevolg een hogere omzet en een records van online gebruikers op Steam. Dankzij het succes van het tweede hoofdstuk, maakte Starbreeze Studios daarom duidelijk dat ze elkaar wilden volledig wijden aan ontwikkeling Betaaldag 3.

payday

Starbreeze Studios heeft aangekondigd dat het momenteel op zoek is naar een uitgever waarmee Payday 3 kan worden gepubliceerd en hoopt het snel te vinden.

"We zijn bezig met lopende discussies over een publicatieovereenkomst voor betaaldag 3 en zijn van plan er tegen het einde van de eerste helft van 2020 een te presenteren.“Schreef Starbreeze. "Payday is het belangrijkste merk van het bedrijf en we zijn op zoek naar een goede partner die in staat is om financiële stabiliteit te bieden en die over de nodige marketing- en distributiemiddelen beschikt om de best mogelijke lancering en verdere productontwikkeling mogelijk te maken.. '

Na de flop van The Walking Dead van Overkill en de daaropvolgende problemen als gevolg van de verkoop van System Shock-rechten aan OtherSide Entertainment, bracht de studio het grootste deel van 2019 door in de herstelfase. Het is daarom normaal om te verwachten dat Starbreeze zich na twee niet zo gemakkelijke jaren wil concentreren op Payday, het element van succesvoller.

We hebben misschien nieuws over Payday 3 tegen augustus 2020 als het goed gaat met Starbreeze Studios. Vingers gekruist!