In de wereld van videogames hebben we vaak verklaringen buiten de lijn gehoord, soms waarheidsgetrouw en soms overdreven; we weten niet echt waar we die moeten plaatsen Kazunori Yamauchi, baas van Polyphony Digital, die over de eerste sprak Gran Toerismo.

Gedurende interviewin feite heeft Yamauchi dat vergeleek het eerste historische hoofdstuk van de PlayStation-serie met de Beatles als belangrijk in de gerelateerde sectoren, muziek en videogames. Zonder Gran Turismo zouden we volgens het hoofd van Polyphony Digital nooit de rijsimulatoren hebben gehad zoals we die vandaag kennen.

In 1997 denk ik dat we iets hebben gemaakt dat velen hadden verwacht, iets dat gewoon moest zijn en niet langer buitengewoon.

Dit is wat er met de Beatles gebeurde: ze creëerden popmuziek waardoor het tegenwoordig normaal is. Zonder hen hadden we nooit popmuziek gehad en dat maakt iemand echt creatief.

Zeker een riskante vergelijking, gezien dat rijsimulatoren bestonden al vóór Gran Turismo: de titel Yamauchi moet echter de eer krijgen om het genre echt voor iedereen binnen handbereik te brengen en misschien is de vergelijking in dit uitstekende exemplaar niet echt zo onmogelijk.