De pest van coronavirus veroorzaakt nu overlast in elke sector. In de afgelopen dagen hebben we u verteld hoe Nintendo Switch kan ernstige vertragingen oplopen in productie en del uitstel van The Outer Worlds direct aan de kleine hybride console. Vandaag komt de indiscretie van mogelijke problemen met betrekking tot de lancering van PlayStation 5 ed Xbox-serie X.

Volgens a wat gemeld in een officiële nota van het financieringsbedrijf Jeffries Groep, als de situatie in China niet afneemt, kan het risico van uitstel van de twee nieuwe consoles concreet zijn. Het grootste probleem is in feite te wijten aan opschorting van activiteiten in veel Chinese bedrijven uit angst voor infecties coronavirus. Onthoud in feite dat het grootste deel van de hardwareproductie, en niet alleen, van de sector zich in China bevindt.

Als de werkonderbreking langer dan een maand duurt, worden de productieschema's uitgesteld. De nieuwe generatie consoles kunnen daarom verschillende problemen hebben, zowel in productie als in distributie.

Sony en Microsoft zal hun mouwen moeten oprollen. We worden geconfronteerd met een situatie die nog nooit eerder is gezien in de markt voor videogames PlayStation 5 e Xbox-serie X ze kunnen de (zware) gevolgen hebben.