Aangekondigd op de tweede dag van "Super Live Person 2019", vervolgens naar Persona 5 The Royale, Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers was aanvankelijk de hoofdrolspeler van verschillende controverses en klachten van de fanbase, die niet verheugd was over het loslaten van een spin off van de kip uit de gouden eieren van Atlus su Nintendo Switch, gezien het ontbreken van de originele game op de laatste. Maar na verloop van tijd en met de release van kleine teasers en trailers die het hele jaar door werden uitgebreid, veranderde de aanvankelijke haat geleidelijk in verbazing. En een paar dagen na de release in Japan (20 februari 2020) is er eindelijk een korte speelbare demo waardoor we de rol van Joker en de rest van de Phantom Thieves konden spelen.

persona 5Onmiddellijk na de gebeurtenissen van de vanilleversie van Persona 5, worden Scramble Joker en bedrijf in Persona 5 geconfronteerd met een vakantie "Op de weg" het ontdekken van Japan, en tegelijkertijd een nieuwe crisis in de metaverse, deze keer verspreidt zich over de natie. Onder de nieuwe personages die we kunnen noemen Sophia, een kunstmatige intelligentie die de persoon kan gebruiken pithos; en Zenkichi Hasegawa, een rechercheur van de nationale politie op het spoor van de Phantom Thieves.

In navolging van de traditie van de verschillende gelicentieerde "Warriors" -titels geproduceerd door Omega Force, probeert Persona 5 Scramble de mechanica van het origineel te combineren met de stijl van de Musou. We vinden daarom het beheer van de persoon tussen te verwerven vaardigheden en uit te voeren fusies, de opzet van de verschillende personages en ook de component visuele roman, handelsmerk van de Atlus-serie. Tijdens de demo wisten we ook te genieten van de nieuwe toevoegingen betreffende de verkenning van de verschillende kerkers. Het geteste niveau heeft in feite enkele delen van platformer waarin het mogelijk is om bepaalde structuren te gebruiken als strategische punten, om de vijand te kunnen verrassen en ernstige schade aan te richten.

persona 5

Het vechtsysteem daarentegen lijkt af te wijken van het alledaagse van het musou-genre "beats beats tot de horde eindigt", en stelt een zogenaamde "stijlvolle" versie voor. Nadat de eenvoudige automatische combo's zijn gewist, heeft de speler toegang tot verschillende secundaire hulpmiddelen voor elk personage. Joker kan bijvoorbeeld zijn pistool gebruiken om op een specifieke vijand van een afstand te richten, en profiteren van de verschillende vaardigheden van zijn Persoon, zoals "granaten" om schade aan meerdere tegenstanders aan te richten en misschien de gelegenheid krijgen om een ​​tweede prioriteit aan te vallen op een vijand. zwak voor een spreuk die zojuist is gebruikt. Naarmate je verder komt in het niveau, worden vaardigheden ontgrendeld "Master Arts" die onze moveset verrijken. Zodra de vijand verbijsterd is, is het mogelijk om een ​​"All-out Attack" uit te voeren waarmee de meeste demonen op het scherm kunnen worden uitgeschakeld. Tot slot is het door een eenvoudige combinatie van sleutels mogelijk om een ​​"Show-Time" -finisher uit te voeren, om een ​​hypotheek (compleet met Jojopose) op het conflict te plaatsen.

Wat de technische kant betreft, gaat Persona 5 Scramble niet verder dan 30 frames per seconde op Switch, zowel in het dock als in de draagbare modus, met enige vertraging in de fasen waarin de deeltjes de baas zijn. PS4 lijkt daarentegen een stabiele framesnelheid van 60 frames per seconde te behouden.

Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers belooft vrij goeden het werk van Atlus en Omega Force lijkt bevredigende resultaten te hebben opgeleverd. Door deze demo te archiveren, moeten we gewoon wachten op verder nieuws over een mogelijke release in het Westen, misschien tegen het laatste kwartaal van 2020.