De videogame-journalist Andy Robinson, die voordat hij een carrière in de journalistiek begon, een paar jaar had doorgebracht met Playtonic, ontwikkelaar van Yooka-Laylee, Heeft una storia echt heel origineel om te vertellen over de oorsprong van de naam van het merk Banjo-Kazooie.

Tijdens een tour in Japan leerde Robinson dat de voormalige Nintendo-president Yamauchi, die in 2013 stierf, een zoon heeft genaamd Katsuhito Yamauchi, vaak afgekort tot "Katsuhi". En hij heeft ook een neef genaamd Banjo Yamauchi.

Banjo-Kazooie

Kortom, voeg ze samen en de associatie "Banjo-Katsuhi" en "Banjo-Kazooie" wordt heel duidelijk. De zaak werd ook gedeeltelijk bevestigd door Banjo-ontwerper Greg Mayles:

En van Banjo-componist, Grant Kirkhope:

Als VGC hij merkte op dat Banjo en Katsuhito de twee zijn geworden grote Nintendo-aandeelhouders, door de erfenis achtergelaten door wijlen Yamauichi.