Beter dan verwacht Q4 resultaten

SANTA MONICA, Californië - (BUSINESS WIRE) –Activision Blizzard, Inc. (Nasdaq: ATVI) heeft vandaag de resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2019 bekendgemaakt.

"Onze resultaten over het vierde kwartaal overtroffen onze eerdere vooruitzichten voor zowel omzet als winst per aandeel", zegt Bobby Kotick, Chief Executive Officer van Activision Blizzard. "Onze recente Call of Duty® succes illustreert de schaal van ons groeipotentieel, omdat we de community hebben uitgebreid naar meer spelers in meer landen op meer platforms dan ooit tevoren. Met onze sterke inhoudspijplijn in onze franchises en momentum in mobiel, esports en reclame, kijken we ernaar uit om onze spelers, fans en stakeholders in 2020 en daarna te blijven verrassen. "

Financiële statistieken

Q4

CY

(in miljoenen, behalve EPS)

2019

Voorafgaand
Outlook *

2018

2019

2018

GAAP Netto-inkomsten

$ 1,986

$ 1,812

$ 2,381

$ 6,489

$ 7,500

Gevolgen van GAAP-opschortingenA

$ 722

$ 834

$ 454

($ 101)

($ 238)

GAAP EPS

$ 0.68

$ 0.29

$ 0.89

$ 1.95

$ 2.40

Niet-GAAP EPS

$ 0.62

$ 0.43

$ 0.90

$ 2.31

$ 2.72

Gevolgen van GAAP-opschortingenA

$ 0.61

$ 0.72

$ 0.39

($ 0.06)

($ 0.12)

* Voorafgaande vooruitzichten werden door het bedrijf op 7 november 2019 verstrekt in de release van de winst.

Voor het jaar eindigend op 31 december 2019, waren de netto-inkomsten van Activision Blizzard gepresenteerd volgens GAAP $ 6.49 miljard, vergeleken met $ 7.50 miljard voor 2018. GAAP netto-inkomsten uit digitale kanalen waren $ 4.93 miljard. De operationele marge van GAAP bedroeg 25%. GAAP-winst per verwaterd aandeel was $ 1.95, vergeleken met $ 2.40 voor 2018. Op niet-GAAP-basis bedroeg de operationele marge van Activision Blizzard 33% en de winst per verwaterd aandeel $ 2.31, vergeleken met $ 2.72 voor 2018.

Voor het kwartaal eindigend op 31 december 2019 bedroegen de netto-inkomsten van Activision Blizzard volgens GAAP $ 1.99 miljard, vergeleken met $ 2.38 miljard voor het vierde kwartaal van 2018. GAAP-netto-inkomsten uit digitale kanalen waren $ 1.44 miljard. De operationele marge van GAAP bedroeg 23%. GAAP-winst per verwaterd aandeel was $ 0.68, vergeleken met $ 0.89 voor het vierde kwartaal van 2018. Op niet-GAAP-basis bedroeg de operationele marge van Activision Blizzard 30% en de winst per verwaterd aandeel $ 0.62, vergeleken met $ 0.90 voor het vierde kwartaal van 2018.

Activision Blizzard genereerde $ 1.83 miljard aan operationele cashflow voor het jaar eindigend op 31 december 2019, vergeleken met $ 1.79 miljard voor 2018. Voor het kwartaal bedroeg de operationele cashflow $ 918 miljoen, vergeleken met $ 999 miljoen voor het vierde kwartaal van 2018.

GAAP- en niet-GAAP-resultaten, raadpleeg de onderstaande tabellen.

Operating Metrics

Voor het jaar eindigend op 31 december 2019, de netto boekingen van Activision BlizzardB waren $ 6.39 miljard, vergeleken met $ 7.26 miljard voor 2018. Netto boekingenB van digitale kanalen waren $ 4.93 miljard, vergeleken met $ 5.72 miljard voor 2018, en in-game netto boekingenC bedroegen $ 3.37 miljard.

Voor het kwartaal eindigend op 31 december 2019, de netto boekingen van Activision BlizzardB bedroegen $ 2.71 miljard, vergeleken met $ 2.84 miljard voor het vierde kwartaal van 2018. Netto boekingenB van digitale kanalen bedroeg $ 1.88 miljard, vergeleken met $ 1.88 miljard voor het vierde kwartaal van 2018. In-game netto boekingenC bedroegen $ 1.09 miljard.

Voor het kwartaal eindigend op 31 december 2019, algemene Activision Blizzard maandelijkse actieve gebruikers (MAU's)D waren 409 miljoen.

Geselecteerde zakelijke hoogtepunten

Sterke uitvoering van onze strategie stelde Activision Blizzard in staat om de vooruitzichten voor het vierde kwartaal te overtreffen en 2020 met vaart te betreden. Onze verhoogde investering en focus op de creatieve en commerciële middelen van onze grootste franchises levert resultaten op, waardoor we de levering van inhoud in onze pijplijn kunnen versnellen, nieuwe bedrijfsmodellen kunnen nastreven, onze gemeenschappen kunnen verbreden en onze spelers kunnen verrassen.

Activision

 • Activision had 128 miljoen MAU'sD.
 • Call of Duty® Mobiel installaties overschreden 150 miljoen, waarbij de game de top van de downloadgrafieken bereikte in meer dan 150 landen en regio's, en het vierde kwartaal beëindigde in de top-15 winstgevende games in Amerikaanse app-winkels.2
 • Call of Duty®: Modern Warfare® eenheid doorverkoop verhoogd met een dubbelcijferig percentage versus Call of Duty®: Black Ops 4, met groei op zowel pc als console. PC-doorverkoop op Battle.net groeide 50% jaar-op-jaar. Moderne oorlogsvoering zag een sterke groei in downloads van volledige games met een console-mix van bijna 50%. In-game netto boekingenC groeide met een dubbelcijferig percentage versus Black Ops 4.
 • In 2019, Call of Duty weer genereerde meer voorafgaande console-verkoop dan enige andere franchise wereldwijd, een prestatie die de afgelopen 10 jaar is gerealiseerd.1
 • In januari, de Call of Duty LeagueTM debuteerde met 12 stadsteams die deelnamen aan het lanceringsweekend in Minnesota. De competitie werd gelanceerd met zeer ervaren teameigenaren, spraakmakende sponsors en streaming-distributie via YouTube, de nieuwe uitzendpartner van Activision Blizzard voor esports-competities en evenementen.

Blizzard

 • Blizzard had 32 miljoen MAU'sD.
 • World of Warcraft® heeft 2019 afgesloten met een actieve spelerscommunity3 meer dan twee keer de grootte van zijn Q2-eindniveau.
 • haardplaat® lanceerde de Afdaling van drakenTM uitbreiding en de introductie van de nieuwe Battlegrounds-spelmodus in het vierde kwartaal, die zorgde voor een opeenvolgende groei in betrokkenheid. Netto boekingenB groeide ook opeenvolgend voor de franchise.
 • Overwatch® gelanceerd op de Nintendo Switch, waardoor een community verder is uitgebreid die sinds de lancering wereldwijd 50 miljoen spelers heeft overtroffen.
 • In februari, de Overwatch LeagueTM komt terug met 20 gevestigde teams van over de hele wereld die strijden in een homestand-formaat met wedstrijden die live op YouTube worden uitgezonden.

koning

 • King had 249 miljoen MAU'sD.
 • Candy Crush SagaTM mobiel bereik groeide jaar op jaar en het was de meest winstgevende titel in de Amerikaanse app-winkels.4
 • Candy CrushTM was opnieuw de best verdienende franchise in de Amerikaanse mobiele app-winkels in het vierde kwartaal en 2019.4
 • AdvertentienetboekingenB groeide meer dan 80% op jaarbasis in het vierde kwartaal en overschreed $ 150 miljoen dollar in 2019.

Bedrijfsvooruitzichten

(in miljoenen, behalve EPS)

GAAP
Outlook

Non-GAAP
Outlook

Impact van GAAP
opschortingenA

CY 2020

Netto-inkomsten

$ 6,450

$ 6,450

$ 275

EPS

$ 1.85

$ 2.22

$ 0.13

Volledig verwaterde aandelen

778

778

Q1 2020

Netto-inkomsten

$ 1,640

$ 1,640

($ 365)

EPS

$ 0.55

$ 0.66

($ 0.31)

Volledig verwaterde aandelen

775

775

Net boekingenB wordt naar verwachting $ 6.725 miljard voor 2020 en $ 1.275 miljard voor het eerste kwartaal van 2020.

Kapitaaltoewijzing

Het De Raad van Bestuur heeft een contant dividend van $ 0.41 per gewoon aandeel uitgekeerd, betaalbaar op 6 mei 2020 aan geregistreerde aandeelhouders aan het einde van de onderneming op 15 april 2020, wat een stijging van 11% betekent vanaf 2019.

Conference Call

Vandaag om 4 uur EST organiseert het management van Activision Blizzard een telefonische vergadering en webcast om de bedrijfsresultaten voor het kwartaal eindigend op 30 december 31 en de vooruitzichten van het management voor de rest van het kalenderjaar te bespreken. Het bedrijf verwelkomt alle leden van de financiële en mediagemeenschappen en andere geïnteresseerde partijen om te bezoeken https://investor.activision.com om naar de telefonische vergadering te luisteren via 800-367-2403 in de VS met toegangscode 2945091. Een herhaling van de oproep zal ook beschikbaar zijn na het beëindigen van de oproep https://investor.activision.com/events.cfm.

Over Activision Blizzard

Activision Blizzard, Inc. verbindt en betrekt de wereld via episch entertainment. Activision Blizzard is lid van de Fortune 500 en S&P 500 en is een toonaangevend interactief entertainmentbedrijf. We verrukken honderden miljoenen maandelijkse actieve gebruikers over de hele wereld via franchises, waaronder Activision's Call of Duty®, Spyro® en Crash Bandicoot ™, Blizzard Entertainment's World of Warcraft®, Overwatch®, Hearthstone®, Diablo®, StarCraft® en Heroes of the Storm®, en King's Candy Crush ™, Bubble Witch ™ en Farm Heroes ™. Het bedrijf is een van de Fortune "100 Best Companies To Work For®." Activision Blizzard, met hoofdkantoor in Santa Monica, Californië, is wereldwijd actief. Meer informatie over Activision Blizzard en zijn producten is te vinden op de website van het bedrijf, www.activisionblizzard.com.

1 Voor de NPD Group, GfK, GSD en interne schattingen, gebaseerd op de omzet in dollars van eerstelijnsgames.
2 Voor App Annie Intelligence en interne schattingen voor respectieve regio's, app-winkels en periodes.
3 Gedefinieerd als spelers met maandelijkse of langere abonnementen.
4 Voor App Annie Intelligence voor respectieve regio's, app-winkels en periodes.

A Netto effect van boekhoudkundige verwerking van uitgestelde inkomsten op bepaalde van onze online-producten. We hebben online services en / of services kunnen bieden. zijn over het algemeen minder dan een jaar. De gerelateerde kosten van opbrengsten worden opgenomen en als last opgenomen. Impact van wijzigingen in uitstel van betaling heeft betrekking op het netto-effect van uitstel van opbrengsten van de behandeling van opbrengsten, van de doeleinden van EPS, van de gerelateerde uitstel van behandeling en van de daarmee verband houdende fiscale gevolgen. Internationaal sluit het management de impact van deze verandering in inkomsten uit inkomsten en gerelateerde opbrengsten uit bij het evalueren van de operationele prestaties van het bedrijf, bij het plannen, voorspellen en analyseren van toekomstige perioden en bij het beoordelen van de prestaties van het managementteam. Het management is van mening dat dit gepast is omdat dit een analyse van de prestaties mogelijk maakt op basis van de timing van daadwerkelijke transacties met onze klanten. Bovendien gelooft het management in de vermindering van de opbrengsten en in de opbrengsten van ons besturingssysteem.

B Netboekingen is een netwerk van producten en diensten. impact van uitstel.

C In-game netto boekingen omvatten voornamelijk de netto hoeveelheid downloadbare content en microtransacties tijdens de periode, en is gelijk aan de netto-inkomsten in de game exclusief het effect van uitstel.

D Maandelijkse actieve gebruiker ("MAU") Definitie: We controleren MAU's als een belangrijke maat voor de totale omvang van ons gebruikersbestand. MAU's zijn het aantal personen dat in een bepaalde maand toegang heeft gehad tot een bepaald spel. We berekenen gemiddelde MAU's in een periode door het totale aantal MAU's in elk van de maanden in een bepaalde periode op te tellen en dat totaal te delen door het aantal maanden in de periode. Een persoon die toegang heeft tot twee van onze spellen zou als twee gebruikers worden geteld. Vanwege technische beperkingen zou voor Activision en King een persoon die in dezelfde periode op twee platforms of apparaten toegang heeft tot dezelfde game geteld worden als twee gebruikers. Voor Blizzard wordt een persoon die in de relevante periode op twee platforms of apparaten toegang tot het spel heeft, in het algemeen als één gebruiker geteld. In bepaalde gevallen vertrouwen we op derden om onze spellen te publiceren. In deze gevallen zijn MAU-gegevens gebaseerd op informatie die ons door die derde partijen is verstrekt, of, als er geen definitieve gegevens beschikbaar zijn, redelijke schattingen van MAU's voor deze door derden gepubliceerde spellen.

Niet-GAAP financiële maatregelen: Als aanvulling op onze financiële maatregelen in overeenstemming met US Generally Accepted Accounting Principles ("GAAP"), presenteert Activision Blizzard bepaalde niet-GAAP-maatstaven voor financiële prestaties. Deze niet-GAAP financiële maatregelen zijn niet bedoeld om afzonderlijk te worden beschouwd, ter vervanging van, of belangrijker dan de financiële informatie die is opgesteld en gepresenteerd in overeenstemming met GAAP. Bovendien hebben deze niet-GAAP-maatregelen beperkingen omdat ze niet de items weergeven die verband houden met de bedrijfsresultaten van de onderneming zoals bepaald in overeenstemming met GAAP.

Activision Blizzard biedt netto-inkomsten (verlies), winst (verlies) per aandeel, operationele marge en begeleiding, zowel inclusief (in overeenstemming met GAAP) als met uitzondering van (niet-GAAP) bepaalde items. Het volgende is een voorbeeld van wisselkoersschommelingen. Activision Blizzard biedt bovendien EBITDA (gedefinieerd als GAAP nettoresultaat (verlies) vóór rentelasten (inkomsten), inkomstenbelasting, afschrijvingen en amortisatie) en aangepaste EBITDA (gedefinieerd als niet-GAAP operationele marge (zie financiële niet-GAAP hieronder) ) vóór afschrijving). De niet-GAAP financiële maatregelen sluiten de volgende items uit, zoals van toepassing in een bepaalde rapportageperiode:

 • uitgaven in verband met op aandelen gebaseerde beloningen;
 • de afschrijving van immateriële activa van de boekhouding van de inkoopprijs;
 • vergoedingen en andere kosten in verband met acquisities, inclusief gerelateerde schuldfinanciering, en herfinanciering van langlopende schulden, inclusief boetes en de afschrijving van niet-geamortiseerde discontovoeten en uitgestelde financieringskosten;
 • herstructurering en gerelateerde kosten;
 • andere niet-contante kosten van herclassificatie van bepaalde cumulatieve omrekeningsaanpassingen in inkomsten zoals vereist door GAAP;
 • de inkomstenbelastingaanpassingen verbonden aan de bovenstaande items (niet-GAAP belasting op inkomstenbelasting wordt berekend op basis van de GAAP vóór belastingen volgens ASC 740, die een jaarlijkse effectieve belastingtariefmethode gebruikt om de resultaten); en
 • belangrijke afzonderlijke belastinggerelateerde items, waaronder de Tax Cuts and Jobs Act, vastgesteld in december 2017, en andere ongebruikelijke of unieke belastinggerelateerde items en activiteiten.

In de toekomst kan Activision Blizzard ook overwegen of andere items ook moeten worden uitgesloten bij de berekening van de niet-GAAP financiële maatregelen die door het bedrijf worden gebruikt. Het management is van mening dat de presentatie van deze niet-GAAP financiële maatregelen beleggers extra nuttige informatie biedt om de financiële en operationele prestaties van Activation Blizzard te meten. De maatregelen vergemakkelijkten met name het vergelijken van operationele prestaties met tijdsperioden en met behulp van investeerders om de operationele resultaten van Activision Blizzard beter te begrijpen door bepaalde items uit te sluiten die een indicatie kunnen zijn van de kernactiviteiten, bedrijfsresultaten of toekomstige vooruitzichten van de onderneming. Bovendien houden we rekening met kwantitatieve en kwalitatieve factoren bij het beoordelen van de impact van items die aanzienlijk kunnen zijn of die een invloed kunnen hebben op de lopende financiële en zakelijke prestaties of trends. Internationaal gebruikt het management deze niet-GAAP financiële maatstaven, beoordeelt het de bedrijfsresultaten van het bedrijf en meet het de naleving van het schuldfinancieringsconcept van het bedrijf, evenals bij planning en prognoses.

Activision Blizzard's niet-GAAP financiële maatregelen, niet-GAAP winst per aandeel, niet-GAAP operationele marge en niet-GAAP of aangepaste EBITDA doen geen gestandaardiseerde betekenis hebben. Daarom kunnen andere bedrijven dezelfde of vergelijkbare benoemde maatregelen gebruiken, maar verschillende items uitsluiten, die beleggers vergelijkbare inzichten kunnen geven in de prestaties van Activision ten opzichte van andere bedrijven.

GAAP van Blizzard, evenals niet-GAAP, resultaten en vooruitzichten - ADAP-maatregelen en door een afstemming te bieden die de aangebrachte aanpassingen aangeeft en beschrijft.

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen: De hierin opgenomen verklaringen die geen historische feiten zijn, zijn verklaringen over: (1) projecties van inkomsten, uitgaven, inkomsten of verliezen, inkomsten of verliezen per aandeel, kasstroom of andere financiële elementen ; (2) Verklaringen van onze plannen en doelstellingen, inclusief die met betrekking tot (3) overzichten van toekomstige financiële of operationele prestaties, inclusief de impact van belastingposten daarop; en (4) verklaringen van veronderstellingen die aan dergelijke verklaringen ten grondslag liggen. Het bedrijf gebruikt woorden als "vooruitzichten", "voorspelling", "wil", "zou kunnen", "zou", "zou", "zijn", "plannen", "plannen", "gelooft", "mei" , "" Zou kunnen, "" verwacht, "" is van plan, "" is van plan als, "" anticipeert "," schatten "," toekomst "," gepositioneerd "," "," project "," blijven "gepland, "" Ingesteld op "," onderworpen aan "aanstaande" en andere soortgelijke uitdrukkingen om toekomstgerichte verklaringen te helpen identificeren. Toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan zakelijke en economische risico's, schattingen van verwachtingen, schattingen en projecties over ons bedrijf en zijn inherent onzeker en moeilijk te voorspellen.

We waarschuwen dat een aantal relevante factoren ertoe kan leiden dat toekomstige gebeurtenissen en andere toekomstige gebeurtenissen verschillen van die welke in toekomstgerichte verklaringen worden uitgedrukt. Dergelijke factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot: ons vermogen om consequent populaire titels van hoge kwaliteit tijdig te leveren; mogelijkheid om te voldoen aan de verwachtingen van consumenten met betrekking tot onze merken, games, diensten en / of zakelijke praktijken; concentratie van inkomsten onder een klein aantal titels; de groei van de onderneming van de nieuwe onderneming, de ontwikkeling van de onderneming van de nieuwe onderneming, de ontwikkeling van de onderneming van de nieuwe onderneming; ons vermogen om onze voorspelde herstructureringsplannen te realiseren; toenemend belang van inkomsten uit digitale distributiekanalen; risico's verbonden aan het bedrijfsmodel voor detailhandel; substantiële invloed van externe platformaanbieders op onze producten en kosten; succes en beschikbaarheid van videogameconsoles geproduceerd door derden; risico's verbonden aan het gratis bedrijfsmodel; risico's en kosten verbonden aan gerechtelijke procedures; veranderingen in belastingtarieven of blootstelling aan extra belastingverplichtingen, evenals de uitkomst van huidige of toekomstige belastinggeschillen; snelle veranderingen in technologie en industriële normen; concurrentie, ook van andere vormen van amusement; ons vermogen om producten te verkopen tegen veronderstelde prijsniveaus; ons vermogen om bekwaam personeel aan te trekken, te behouden en te motiveren; afhankelijkheid van externe ontwikkelaars voor de ontwikkeling van sommige van onze softwareproducten; het bedrag van de schuld en de beperkingen opgelegd door de convenanten in de overeenkomsten die onze schuld beheersen; tegenpartijrisico's met betrekking tot klanten, licentienemers, licentiegevers en fabrikanten; claims van intellectuele eigendom; piraterij en ongeoorloofd kopiëren van onze producten; risico's en onzekerheden van zaken doen buiten de VS; schommelingen in wisselkoersen; toenemende regulering van onze activiteiten, producten en distributie in belangrijke gebieden; naleving van continu evoluerende wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensprivacy; potentiële datalekken en andere cyberveiligheidsrisico's; en de andere factoren geïdentificeerd in “Risicofactoren” opgenomen in Deel I, Item 1A van ons Jaarverslag op Form 10-K voor het jaar eindigend op december 31, 2018.

De toekomstgerichte verklaringen zijn niet verplicht dergelijke toekomstgerichte verklaringen bij te werken. Aangenomen wordt dat deze uitspraken waar zijn, ze kunnen uiteindelijk onjuist blijken te zijn. Deze verklaringen zijn garanties voor toekomstige prestaties en risico's, onzekerheden en andere factoren.

ACTIVISION BLIZZARD, INC. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

VERKORT GECONSOLIDEERDE VERKLARINGEN VAN ACTIVITEITEN

(Gecontroleerd)

(Bedragen in miljoenen, behalve gegevens over delen)

Drie maanden eindigend op 31 december,

Jaar eindigend op 31 december

2019

2018 1

2019

2018 1

Netto-inkomsten

Product verkoop

$

699

$

808

$

1,975

$

2,255

Abonnementen, licenties en andere inkomsten2

1,287

1,573

4,514

5,245

Totale netto-inkomsten

1,986

2,381

6,489

7,500

Kosten en uitgaven

Kosten van inkomsten - productverkoop:

Productkosten

268

303

656

719

Software-royalty's, aflossing en intellectuele-eigendomsrechten

69

157

240

371

Kosten van inkomsten - abonnement, licenties en andere:

Game-operaties en distributiekosten

251

251

965

1,028

Software-royalty's, aflossing en intellectuele-eigendomsrechten

68

121

233

399

Product ontwikkeling

296

325

998

1,101

Sales en marketing

346

321

926

1,062

Algemeen en administratief

205

199

732

822

Herstructurering en gerelateerde kosten

29

10

132

10

Totale kosten en uitgaven

1,532

1,687

4,882

5,512

Bedrijfsresultaat

454

694

1,607

1,988

Rente en andere kosten (inkomsten), netto

7

4

(26

)

71

Verlies bij kwijtschelding van schulden

-

-

-

40

Baten voor winstbelastingen (voordeel)

447

690

1,633

1,877

Winstbelastingen (voordeel)

(78

)

5

130

29

netto-inkomen

$

525

$

685

$

1,503

$

1,848

Gewone inkomsten voor gewoon aandeel

$

0.68

$

0.90

$

1.96

$

2.43

Gewogen gemiddeld aantal uitstaande gewone aandelen

768

763

767

762

Verwaterde inkomsten voor gewoon aandeel

$

0.68

$

0.89

$

1.95

$

2.40

Gewogen gemiddelde gewone aandelen uitstaand onder verwatering

773

771

771

771

1

Tijdens de drie maanden eindigend op 31 maart 2019 hebben we een bedrag geïdentificeerd dat in het vierde kwartaal van 2018 had moeten worden geregistreerd om de inkomstenbelasting met $ 35 miljoen te verlagen. Onze operationele verklaring voor de drie maanden en het jaar eindigend op 31 december 2018, zoals hierboven gepresenteerd, is herzien om de correctie weer te geven. Raadpleeg ons komende jaarverslag op formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2019 voor meer informatie.

2

Abonnement, licenties en andere inkomsten vertegenwoordigen inkomsten uit World of Warcraft-abonnementen, licentierechten van onze producten en franchises, downloadbare inhoud, microtransacties en andere diverse inkomsten.

ACTIVISION BLIZZARD, INC. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

VERKORT GECONSOLIDEERDE BALANS

(Gecontroleerd)

(Bedragen in miljoenen)

31 december 2019 1

31 december 2018 2

Activa

Vlottende activa

Geldmiddelen en kasequivalenten

$

5,794

$

4,225

Debiteuren, netto

848

1,035

Voorraden, netto

32

43

Software ontwikkeling

322

264

Andere vlottende activa

296

539

Totaal vlottende activa

7,292

6,106

Software ontwikkeling

54

65

Eigendom en uitrusting, netto

253

282

Uitgestelde belastingen, netto

1,293

458

Andere activa

658

482

Immateriële activa, netto

531

735

Welwillendheid

9,764

9,762

Totaal vermogen

$

19,845

$

17,890

Verplichtingen en eigen vermogen

Kortlopende schulden

Crediteuren

$

292

$

253

Uitgestelde inkomsten

1,375

1,493

Overlopende uitgaven en andere schulden

1,248

896

Totaal kortlopende schulden

2,915

2,642

Langlopende schulden, netto

2,675

2,671

Uitgestelde belastingen, netto

505

18

Overige verplichtingen

945

1,167

Totaal passiva

7,040

6,498

Eigen vermogen

Gewone voorraad

-

-

Extra volgestort kapitaal

11,174

10,963

Schatkist

(5,563

)

(5,563

)

Ingehouden winst

7,813

6,593

Gecumuleerd ander uitgebreid verlies

(619

)

(601

)

Totaal eigen vermogen

12,805

11,392

Totaal passiva en eigen vermogen

$

19,845

$

17,890

Contacten

Activision Blizzard, Inc.
Investeerders en analisten:
ir@activisionblizzard.com
or
Druk op:
pr@activisionblizzard.com

Lees hier het volledige verhaal

Bron BEDRIJFSDRAAD