In de afgelopen uren hebben de ontwikkelaars van de onafhankelijke Spaanse studio Crema hebben aangekondigd begonnen te zijn met het vrijgeven van de eerste batch van ban su Temtem, wat leidde tot het zuiveren van daarbuiten 900 valsspelers van het spel. Ondanks dat het een Early Access-game was, was er geen genade voor degenen die cheats en exploits misbruikten, en volgens de studie zorgden de ontwikkelaars ervoor dat 100% van de gebande gebruikers schuldig waren voordat ze dergelijke maatregelen namen drastische.

Ondanks aanvankelijk de ontwikkelaars van Temtem als ze van plan waren een "geen bezwaar" -beleid te voeren, besloot het Spaanse team in een volgende tweet dat te doen meer gematigd over de bankwestie en aankondigen dat degenen die denken dat ze per ongeluk zijn verbannen, contact kunnen opnemen met support op: support@cremagames.com met "Ban beroep" als een onderwerp plus de accountnaam of ID.