In 2018, parallel met de aankondiging van de komst van een nieuwe generatie consoles, de Sony had aangekondigd dat de inkomsten van de gaming-afdeling zouden dalen. De laatste gegevens in de hand, echter, lijkt de situatie slechter dan verwacht. 

Le cijfers, met betrekking tot het oktober-december kwartaal van 2019, toont een 20% omzetdaling vergeleken met 2018. Deze daling heeft zowel PS4-hardware als software van derden beïnvloed. Het bedrijfsresultaat daalde ook, met een winstverlies van 92,6 miljard yen (ongeveer 162 miljoen euro). Als gevolg hiervan werd het bedrijf gedwongen om zijn financiële prognoses te herzien, waardoor die voor de omzet van 50 miljard yen (414 miljoen euro, ongeveer 3%) en die voor het bedrijfsresultaat van 5 miljard yen (41) werden verlaagd. miljoen euro).

Uiteraard zijn deze cijfers verre van positief voor Sony, maar ze waren niet geheel onverwacht. Ze betekenen echter niet dat het bedrijf geld verliest (het verdient gewoon minder geld). Dat gezegd hebbende, de echte verrassing kwam van de software-afdeling, met een daling van 7%. De verliezen kunnen gedeeltelijk worden gerechtvaardigd door de vele uitstel dat grote PS4-titels hebben geleden. Doom Eternal het zou in november uitkomen en werd uitgesteld tot maart, terwijl Watch Watch Legion en The Last Of Us Part II van 2019 naar 2020 werden verplaatst.

De enige positieve gegevens is de trend van de PS Plus. Het abonnement van Sony registreerde een toename van meer dan twee miljoen gebruikers, van 36,3 naar 38,8 miljoen. Blijkbaar hebben Sony-klanten besloten om geld te besparen met het oog op de release van PlayStation 5.