Klep blijft verrassen dankzij Steam. Het platform (dat we nu zouden kunnen definiëren als een echt ecosysteem voor videogames) heeft in feite net zijn eigen record van gelijktijdig verbonden spelers verbroken.

Volgens het Twitter-account SteamDatabase in feite was gisteren een piek van 18,801,944 GIOCA, rond 15:00 (CET), was het hoogste aantal spelers eerder 18,537,490, vastgesteld op 14 januari 2018.

Vreemd genoeg waren er van deze miljoenen spelers die verbonden waren met Steam minder eigenlijk in het spelvergeleken met een recordhoogte in januari. Een resultaat dat zelfs nog meer verrassend lijkt, gezien het feit dat de afgelopen jaren verschillende spelplatforms zich verspreiden, in theorie de gebruikersbasis fragmenteren. Zal het voortdurende succes van Steam gelijke tred houden met de nieuwe generatie? En vooral, wat te verwachten van de toekomst van Valve na de ramp met Artifact en het milde succes van Dota Underlords?

stoomrecord