Pokémon Sword and Shield doet het blijkbaar erg goed in de verkoop, zo goed dat het 16 miljoen exemplaren in minder dan 2 maanden heeft geplaatst.

Nintendo heeft onthuld dat de nieuwe installatie van de Pokemon-serie, nu op Switch, precies 16.06 miljoen exemplaren heeft verkocht. De gegevens komen rechtstreeks van Nintendo die de laatste winsten onthulde die door het bedrijf werden gegenereerd, met Switch bereikt 52.48 miljoen eenheden.

Ondanks enkele kritiek op Pokemon Sword en Shield in content-hebzuchtige games, nadert de serie de X- en Y-versies die 16.44 miljoen hebben verkocht, terwijl Sun and Moon met 16.18 miljoen is geplaatst.
In vergelijkingsspellen zoals Mario Kart 8 Deluxe werden 22.96 miljoen exemplaren verkocht, maar in plaats daarvan bereikt Super Smash Bros Ultimate 17.68 eenheden.

De getoonde cijfers zijn gebaseerd op de winst van de afgelopen 9 maanden en er zijn slechts 2 maanden verstreken sinds Pokemon Spada e Scudo beschikbaar is voor verkoop, precies sinds 15 november, en overtreft de verkoop van Zwart en Wit die 15.16 miljoen op de markt heeft gebracht. Kortom, een enorm resultaat voor de nieuwe serie pocketmonsters.

Pokémon-nummers zullen waarschijnlijk stijgen als gevolg van twee uitbreidingen die twee eindspelavonturen toevoegen, de eerste in juni 2020 en de tweede in de herfst van hetzelfde jaar.

Wat vind je van het Sword and Shield-resultaat? Heb je plezier met de nieuwe generatie Pokémon of kwam je neus op? In de tussentijd heb je de trailer onthulling van de nieuwe legende van Apex Legends?