Het is geen geheim dat videogames sterk zijn uitgebreid op de mobiele markt. Een realiteit die duidelijk wordt geconsolideerd door de komst van smartphones, vaak niet gunstig beoordeeld door "puristen", maar die ongetwijfeld een factor is waarmee rekening moet worden gehouden. Nintendo heeft in dit opzicht veel middelen uitgegeven (en besteedt) en inspanningen lijken hun vruchten te hebben afgeworpen. De gegevens verstrekt door Sensor Toren laat zien hoe het bedrijf onlangs de fantastische mijlpaal van $ XNUMX miljard heeft bereikt.

mobielDe bovenstaande grafiek illustreert hoe Fire Emblem Heroes is veruit de meest winstgevende titel voor de Japanse reus, die een winst van goed consolideert 656 miljoen dollars in totale autonomie. Veel bescheidener, in verhouding, voor de tweede in de ranglijst, Animal Crossing: Pocket Camp, wat genoegen moet nemen met "slechts" 131 miljoen. De meest succesvolle titel, in termen van publiek, is echter Super Mario Run die beschikt over 244 miljoen downloads, die zichzelf nemen meer dan de helft van het totale aantal downloads van Nintendo mobiele titels.

Zowel Fire Emblem als Animal Crossing zijn gebaseerd op wat het wordt genoemd "Gacha-systeem", wat inhoudt dat spelers geld kunnen uitgeven om waardevolle voorwerpen te verkrijgen, we hebben het in feite over een loot-box-systeem. Precies of vanwege dit element werden beide games afgelopen mei in België verwijderd, nadat de staat het loot-box-systeem als gokken. Ondanks dit. in de nieuwste game in de Nintendo mobiele familie, Mario Kart Tour, "Gacha" -elementen verschijnen, niet anders dan de bovengenoemde titels.

Kortom, een grote hit voor Nintendo die dankzij de mobiele markt niet al te weinig een centrum heeft kunnen scoren.