Di Google Stadia er is op alle manieren en op alle plaatsen over gesproken. Er zijn mensen die, in de gelegenheid om in de spreekwoordelijke kristallen bol te kijken, de dood van de dienst al hebben bepaald met een vooruitziende blik die het bleker van de Gouden Eeuw verbleekt. Er zijn mensen die, iets voorzichtiger, wachten om te zien hoe alles zal evolueren. In dit alles is één ding zeker: Stadia is niet het succes dat het bedrijf had verwacht. Weinig abonnementen, nog minder spelers. Zelfs Destiny 2, in zijn cloud-incarnatie, heeft het gezien actieve spelers in tweeën gesneden. En misschien is het een zorgwekkende factor om onder de gratis spellen van februariGylt. Maar laten we op volgorde gaan.

Stadia, voor de niet-ingewijden, is een abonnementsservice waarmee je verschillende titels in de cloud kunt spelen. Het enige dat u nodig hebt is een PC/ a TV met Chromecast Ultra/ a Google Pixel en een redelijk krachtige internetverbinding, vroeg of laat beschikbaar zal worden gemaakt op andere apparaten, maar op dit moment moet je tevreden zijn. Het werd ook gemaakt voor de gelegenheid een speciale site om te controleren of het mogelijk is om de service te gebruiken. Stadia werd medio november beschikbaar gesteld aan gebruikers met zeer weinig titels in de winkel en één en slechts één exclusieve, de hiervoor genoemde Gylt. Het is een spel ontwikkeld door Tequila Works, softwarehuis bekend om games als Deadlight, Rime en Sexy Brutale.

Gylt

De titel vertelt het verhaal van Sally, een gepest meisje dat op zoek is naar haar neef Emily, verdwenen maanden en dat is duidelijk, velen geven nu voor overleden. Sally geeft dit idee niet op en is ervan overtuigd dat ze nog leeft. Terwijl ze flyers rond haar verdwijning hangt, wordt ze aangevallen door pestkoppen, die haar dwingen ver te vluchten. Om terug te keren naar de stad, moet hij daarom een ​​vreemde kabelbaan nemen, met een nog vreemdere ticketagent op zijn hoede. Hierdoor reizen terug naar de stad Bethelwood, maar niet degene die je kent. Donker en verlaten, het hele gebied is besmet met vreemde monsters, maar Sally raakt niet van streek: ze is altijd vastbesloten haar doel na te streven met een constantheid die soms bijna misplaatst is. Dus hier is waar deverkenning van stadsstraten en schoolwaar we het grootste deel van onze speeltijd doorbrengen alleen gewapend met een fakkel en verschillende inhalatoren voor astma, objecten waarmee we het leven kunnen herwinnen, waaraan we ons vervolgens zullen verbinden blusapparaat. De hele exploratiecomponent neemt vaag typische metroidvania-componenten in beslag. de zoeken naar sleutels en eenvoudige puzzels oplossen komt er wel backtracking het zijn constante elementen maar waaraan in tegenstelling tot de level ontwerp, die nooit nieuwsgierigheid naar wat we achter elke nieuwe open deur in de school kunnen vinden en die altijd op een goed niveau blijft, in de steek laat.

Gylt

De sfeer van verlatenheid en constante dreiging die Gylt doordringt is ongetwijfeld het meest succesvolle element van het spel, maar gaat verloren in deinconsistentie van gameplay. De game wordt ook als één voorgesteld heimelijkheid maar zo onzorgvuldig dat het op grote schaal wordt omzeild. Als een monster je ziet en je begint te volgen, moet je in 99% van de gevallen gewoon naar de dichtstbijzijnde deur rennen, daar naar binnen gaan, een beetje wachten, dan naar buiten gaan en je vijand zien vertrekken alsof er niets is gebeurd, dus zou kunnen binnenkomen. En er zijn zoveel batterijen om de toorts en inhalatoren op te laden dat doodgaan echt moeilijk is. Persoonlijk, na het upgraden van de fakkel zodat we de vreemde (en weinige, slechts drie verschillende soorten) zwarte wezens die ons willen verbergen kunnen laten ontploffen, stopte ik met het direct verbergen en vernietigde ik alle monsters die ik vooraan had, volledig eliminerend het concept van heimelijkheid uit mijn spel, behalve wanneer het door het spel wordt opgelegd, zoals tijdens de vlucht tegen een bepaald gigantisch wezen met een licht dat schade toebrengt, een van de meest succesvolle momenten van het hele spel naar mijn mening. Het verhaal wordt verteld door middel van korte tussenfilmpjes en dagboeken verzameld rond, maar is onmiddellijk verloren in het proberen om de negatieve effecten van pesten te vertellen zonder ooit echt scherp of gedenkwaardig te zijn en dat, na de ongeveer 4 uur spelen die nodig is om te voltooien, snel wordt vergeten.

Gylt

Ik heb de titel allebei geprobeerd PC dan op een TV met Chromecast. Op pc heb ik vaak wat problemen gehad met streaming, in feite verschenen de zwarte gebieden altijd Pixellate en met tonen variërend van grijs tot blauw. En het is niet bepaald het beste voor een titel met horror tinten en sterk ondergedompeld in constante duisternis. Aan de andere kant heb ik op TV deze problemen niet ondervonden, maar vanuit dit oogpunt kan ik niet onpartijdig zijn, ik heb de titel op een Oled-paneel geprobeerd, ik weet niet of de afwezigheid van dit probleem ook voortkomt uit het type scherm dat wordt gebruikt. In dit geval heb ik de Chromecast verbonden via wifi en zelfs hier bijna nooit een probleem. Natuurlijk, als je in de andere kamer je partner Overwatch speelt terwijl je naar muziek op Alexa luistert en je Gylt speelt terwijl je Masterchef-video's op de iPad bekijkt, klaag dan niet als het soms een paar seconden bevriest, het kan ook normaal zijn . Per saldo is Gylt alles behalve de moordenaar-app die Stadia verdiende op het moment van zijn geboorte en is ook een van de minder succesvolle titels van Tequila Works. Een titel die de gameplay opoffert door je een verhaal te vertellen dat je aan het denken zou moeten zetten, maar dat hierin ook verloren is gegaan, wat onbeduidend is. Een exclusieve die, niet te vergeten, zelfs na drie maanden vanaf de release wordt weggegeven aan alle abonnees van de dienst, een aanfluiting.

Gylt