Niveau-5 spellen hebben een heel speciale charme: het is die ongebruikelijke mix van fantasie-elementen, verfijnde gameplay en bittere humor. Ik ben een grote liefhebber van hun stijl en ik speelde alle in het Westen uitgebrachte titels, waarbij ik elk klein detail waardeerde. Het is daarom met een bijna kinderachtig enthousiasme dat ik heb benaderd Snack World: Dungeon Scouts - Goud, die praktisch de onwettige zoon is van Yokai Watch en Fantasy Life. Hij erfde de verdiensten, en misschien enkele gebreken, op een uitstekende manier, en is een noodzakelijke aankoop voor liefhebbers van de genoemde sagen. Maar het is vreemd, echt vreemd.

Snack World: Dungeon Scouts review

In het rijk van Tutti Frutti, waar elk personage als voedsel wordt genoemd, is er een wispelturige en charmante prinses, die niet aarzelt om haar genaden te gebruiken om haar onderdanen terug te betalen en ze naar haar wil te buigen. En dus worden wij, krachtige avonturiers, een soort loopjongen: de eerste hoofdstukken van de game zien ons bezig met het verzamelen van zeer zeldzame voorwerpen die de bellona wil. Nu ik erover nadenk, alles Snack World: Explorers of Dungeon - Gold is gebaseerd op het zoeken naar objecten: veel plezier zit in het vinden van de zeldzaamste en meest ongewone schatten, en ze vervolgens laten zien in de strijd. De look speelt een fundamentele rol, ook omdat de mode van dag tot dag varieert en de kreten een extra geluksbonus kunnen opleveren.

Dus hier komt een oneindig aantal soorten kisten, extra beloningen en verschillende verrassingen, die grotendeels afhangen van ons vermogen en heel erg van ons geluk. Degenen die graag de super-ultra zeldzame buit vinden, zullen deze titel geweldig vinden, omdat het een spel is dat onze persoonlijkheid aanspreekt als dwangmatige accumulatoren. Dus hier is de ruimte oneindig, anders dan bij ons thuis.

Snack World: Dungeon Scouts review

Naast het verzamelen van wapens en kleding, wordt onze tijd besteed aan het werven van snacks, of monsters of nietsvermoedende mensen die ons kunnen vergezellen in de strijd. Herinner je je ergens aan? Het vriendschapssysteem is vergelijkbaar met dat van Yokai Watch, maar gelukkig is het veel minder frustrerend en willekeurig. Het opbouwen van het ideale team, het vervullen van de verschillende rollen met de juiste bondgenoot, is fundamenteel voor het overwinnen van de verschillende uitdagingen. De verscheidenheid aan beschikbare monsters is ook opmerkelijk, dus het is erg leuk om ze te vangen.

De eigenlijke gameplay van Snack World: Explorers of Dungeon - Gold is gebaseerd op de verkenning van kerkers (verrast?) Op een procedurele manier gegenereerd, waarbij we koppels en koppels vijanden tegenkomen, overal verspreide schatkisten, sleutels, schakelaars en verschillende eigenaardigheden. Het kan niet worden ontkend dat het een beetje repetitief is om voortdurend te moeten onderzoeken, vechten en verzamelen, vooral gezien de kleine omvang van de centrale hub van waaruit we beginnen, maar de eigenaardigheden van het spel verbazen ons constant, waardoor de monotonie wordt verbroken.

Snack World: Dungeon Scouts review

Al vanaf de eerste uren van het spel begrijp je meteen hoe sterk de kracht van is Snack World: Dungeon explorers - Goud en humor. De game zit boordevol grappen en woordspelletjes, zoals gebruikelijk in Level-5 titels, maar het gaat nog verder. Er zijn ook seksueel expliciete en verdomde grappige verwijzingen: ik merkte dat ik verschillende keren moest nadenken "Maar hebben ze dat echt gezegd?".

Ik ben er meer dan van overtuigd dat deze titel doe je best in coöpnet zoals het was voor Fantasy Life. Daarom zal ik me de komende dagen toeleggen op multiplayer om elk detail te ontleden met het oog op de volledige recensie. In afwachting van het noodlottige moment, heb ik al zin om je te adviseren dit in de gaten te houden Snack World: Dungeon explorers - Goud, omdat het je echt kan verbazen. En zelfs een beetje geschandeerd, wat nooit pijn doet.