In interview verscheen in het nieuwste nummer van Dengeki PlayStation, belangrijke medewerkers van Atlus e Koei Tecmo verklaarde dat de follow-up van persona 5 het had meer op een kunnen lijken Musou persoon (Krijgers).

In het interview de twee directeuren van respectievelijk Koei Tecmo en Atlus Kazutoshi Sekiguchi e Daisuke Kaneda, ze spraken over het proces van game-ontwikkeling. De werken zouden kort na de publicatie van Persona 5 beginnen, met de bedoeling om een "Persona Warriors".

De omvang van het project was zo groot dat de twee softwarehuizen enige tijd nodig hadden voordat ze echt konden beginnen met werken. Toen het verhaal werd geschreven, werd echter duidelijk dat er een wens was om meer personages van Persona 5 te verkennen. Dus na een eerste aanpassingsfase veranderde de game in een RPG, een directe opvolger van de game Atlus.

Dit is wat Kaneda heeft verklaard:

“Het team heeft persoonlijk het hele verhaal geschreven. Koei Tecmo had het oorspronkelijke plan voorgesteld. Na verschillende ontmoetingen hebben we een titel gemaakt met een plot en een boodschap die meer lijkt op die van Persona. "

Mumon Usuda, altijd van Atlushij voegde eraan toe:

“We wilden een lichter verhaal creëren. De vorige game, Persona 5, was zeer serieus en gaf weinig kans om de Phantom Thieves plezier te zien maken. We wilden een andere toon geven, de hoofdrolspelers tonen die mysteries oplossen terwijl ze plezier hebben.

Persona 5 Scramble: The Phantom Strikes wordt uitgebracht voor PlayStation 4 en Switch op 20 februari 2020 in Japan en werd aangekondigd in april van vorig jaar, met een trailer die je vindt qui.