In augustus 2019 de bekende streamer Tyler Blevins (bekend als Ninja) tekende een exclusief contract met Mengerverlaten Trekken en het brengt een enorm publiek met zich mee. Het was duidelijk dat Microsoft hiervoor had betaald, maar nu hebben we een nauwkeuriger cijfer beschikbaar.

Volgens een artikel in de CNN Wat betreft de rijke exclusieve contracten die aan streamers worden aangeboden, zou de Ninja-deal kosten hebben gekost tussen twintig en dertig miljoen dollar. Dit cijfer is afkomstig van Justin Warden, CEO van talentmanagementbedrijf Ader, die beweert directe kennis van de deal te hebben.

Het contract loopt over meerdere jaren en is de duurste overeenkomst ooit getekend door een streamer voor een exclusief contract. Ondanks het cijfer, is de operatie redelijker als je denkt dat Ninja zo beroemd is om er een skin van te hebben Fortnite, het spel dat hij het vaakst uitzendt, aan hem gewijd.

In 2014 Amazone had een miljard dollar uitgegeven om Twitch te verwerven, een platform waarin Mixer (eigendom van Microsoft) een directe concurrent is. Andere streamers hebben het platform van Amazon verlaten om op Mixer te landen sluier o Ewok, dove tiener, ook een Fortnite-streamer.

Mixer is slechts een van de nieuwe platforms die in de streamingwereld opkomen. ook YouTube e Facebook ze gaan in deze richting.