De maker van Metal Gear Solid e Death Stranding, Hideo Kojima, zei dat hij samen aan meerdere projecten wilde werken, evenals zijn volgende "grote game" alleen manga, anime, afleveringstitels en digitale games.

Kojima en Yoji Shinkawa gaven een interview voor de editie van Famitsu op 6 februari, vertaald door DualShockers, waarin ze het hadden over het vierde jubileum van de studio en over andere kleine projecten die ze ook in gedachten hadden. Kojima gaf dat echter toe "Ik weet niet zeker of hij wel aankan" de extra werklast.

Het paar meldde ook bezorgdheid over waarom sommigen Death Stranding als waarnemen "Vreemd", omdat ze denken dat je het niet weet. Ze hebben ook toegevoegd om te horen "De noodzaak om veel vreemdere spellen te maken".

Na de release van Death Stranding onthulde Hideo Kojima dat hij weer horrorfilms bekijkt om "het engste horrorspel" te maken. Een goede aanwijzing voor de volgende titel.

Kojima gaf dat toe tijdens de ontwikkeling van PT - de speelbare teaser die een geheime aankondiging bleek te zijn voor een gloednieuwe game van Silent Hill, Silent Hills, die nooit het licht zal zien - huurde de Thaise horror The Eye in maar was zelfs "te eng om te eindigen". En het valt niet te ontkennen dat PT, hoe klein ook, een enorm potentieel had.