Il Game Director di DOOM Eternal, Hugo Martin, bevestigde het totaal afwezigheid van microtransacties in het spel.

Hugo Martin Doom Eternal

 

Juist op deze uren komt de ontwikkelaar binnen reactie op een fan die zich afvroeg wat het probleem was Facebook, wilde duidelijk zijn om misverstanden te voorkomen. Niet alleen dat, Martin heeft de dosis verhoogd door te verklaren dat de alleen "te kopen" artikelen (let goed op, door ervaringspunten), zullen ze zijn huid en anderen Cosmetici niet relevant voor gameplay-doeleinden.

 

 

Eternal is een spel van $ 60, geen GRATIS SPEL of een MOBIELE TITEL: we geven je een complete ervaring zonder MICRO-TRANSACTIES, net zoals JE VERWACHT bent.

Kortom, in een tijdperk waarin zeer duidelijke economische modellen vaak en bereidwillig de kwaliteit of de werking van een videogame verstoren, DOOM Eternal lijkt een (welkome) stem te willen zijn fuori dal coro.