De Poolse auteur Andrzej Sapkowski hij is de maker van de romanreeks The Witcher, waarvan de spellen van de CD Projekt Red het zijn aanpassingen. Deze boeken dienen ook als bronnen voor de nieuwe tv-serie Netflix, dat een enorm publiek succes heeft gehad en in 2021 met een tweede seizoen zal terugkeren.

Sapkowski onlangs uitgebracht een interview met i09 over de show, met vrij grappige antwoorden. Toen hem werd gevraagd tv-series en games te vergelijken, antwoordde de schrijver dat hij niet de meest geschikte persoon was, omdat de enige games die hij ooit speelde bridge en poker waren. Hij voegde eraan toe dat tv-programma's en videogames te verschillende media zijn om te vergelijken. De auteur verklaarde het volgende:

 “Ik kan de serie niet vergelijken met de spellen omdat ik er nog nooit een gespeeld heb als we bridge en poker uitsluiten. Videogames zijn niets voor mij, ik lees het liefst een boek. En hoe dan ook, naar mijn mening kun je onder geen enkele omstandigheid videogames en tv-series vergelijken. Ze hebben een te verschillende aanpak, een ontwikkeling en doelen. Je kunt spaghetti carbonara niet vergelijken met een fiets. Hoewel ze allebei positief en negatief hebben. "

Sapkowski beweerde ook dat hij bijna niet betrokken was bij het maken van de Netflix-tv-serie. "Ik hou niet van te lang of te lang werken." Over zijn verwachtingen voor het tweede seizoen zei hij:

"Laat me een auteur citeren die ik echt waardeer, Joe Abercrombie: -Life is eigenlijk een ***, beter om lage verwachtingen te hebben, misschien zul je aangenaam verrast zijn."

Il rest van het interview het is de moeite waard om gelezen te worden, zowel voor fans van de serie, als voor degenen die samen van een leuk en donker boek willen genieten.

De Witcher tv-serie Netflix heeft opnieuw interesse in de titel gewekt met Wilde Jacht die zijn beste verkoopdag ooit op Steam registreerde. CD-project rood, De uitgever van The Witcher is van plan Cyberpunk 2077 voor september uit te brengen, maar heeft niet uitgesloten dat ze zich in de toekomst zouden kunnen wijden aan een The Witcher 4.