Het is altijd moeilijk te accepteren dat een van de makers van een serie er vanaf kan komen. Marc Laidlaw was fundamenteel in de ontwikkeling van de plots van de reeks Halve leven. Hij verliet het bedrijf echter in 2016 en liet ruimte over voor andere schrijvers. We moeten echter geen grote veranderingen uit het verleden verwachten in termen van Halfwaardetijd: Alyx. Volgens Valve zou Laidlaw op grote schaal zijn geraadpleegd voor het opstellen van het verhaal van het nieuwe hoofdstuk van de saga.

Klep onthulde de rol van Marc Laidlaw in het project in a Q&A over Reddit 22 januari. Toen de schrijver het bedrijf verliet na een samenwerking van achttien jaar, dachten velen dat er geen goed bloed tussen de twee liep. Deze hypothese leek bevestigd toen Laidlaw een onofficiële plot voor Half-Life 2 aflevering 3 publiceerde. In deze dagen heeft Valve deze theorieën echter ontkend en de samenwerking met de schrijver aangekondigd.

Hoewel Laidlaw niet rechtstreeks aan Half-Life Alyx werkte, raadpleegde het team van schrijvers hem tijdens het hele spelontwikkelingsproces en vond een enthousiaste reactie van hem.

“Hij was erg gul met zijn tijd tijdens de ontwikkeling van het spel. Vragen beantwoorden van Eric [Wolpaw], Jay [Pinkerton] en Sean [Vanaman] terwijl zij het verhaal schreven, 'zei Valve. "Zoals altijd met Marc, stuur je hem een ​​e-mail, hij antwoordt en stuurt vervolgens nog veertig antwoorden naar zijn eigen e-mail."

Het lijkt er daarom op dat het Half-Life: Alyx-team de rol die Marc Laidlaw speelde bij het maken van de serie perfect heeft begrepen. Hoewel Half-Life: Alyx een nieuwe grens voor de saga is, zal de invloed van Laidlaw nog steeds voelbaar zijn in het verhaal van het product.

Valve heeft vertrouwen in publiceren Halfwaardetijd: Alyx in maart 2020 op Steam en Windows, op alle compatibele VR-platforms.