La Ndemic Creatons is getuige geweest van een sterke stijging van de verkoop van Plague Inc voornamelijk gevestigd in China. Gebruikers zouden het strategiespel gebruiken om meer te weten te komen over hoe een ziekte zich verspreidt. Dit komt door de 830 gevallen van coronavirus bevestigd sinds de uitbraak in China, waarvan 26 met dodelijke afloop.

Het spel, acht jaar geleden uitgebracht, test de speler door hem uit te dagen om een ​​virus te maken dat de hele mensheid kan vernietigen voordat de wetenschappelijke gemeenschap een remedie kan vinden. James Vaughn, de maker van Plague Inc., raadde je aan je videogame niet voor educatieve doeleinden te gebruiken en in plaats daarvan naar de gezondheidsinstanties te gaan.

“De Coronavirus-epidemie in China is zeer zorgwekkend en we hebben veel vragen ontvangen van zowel de spelers als de pers. Plague Inc. is nu acht jaar beschikbaar en elke keer als er een epidemie optreedt, zien we een toename van de verkoop. Mensen proberen erachter te komen hoe een ziekte zich verspreidt, ze proberen de complexiteit van een epidemie te begrijpen. "

“We hebben geprobeerd een spel te maken dat realistisch is en dat is geïnformeerd over ziekten, waarbij overdrijvingen met betrekking tot zo'n delicate kwestie worden vermeden. Dit is ook erkend door de CDC (Centra voor de preventie en bestrijding van infectieziekten) en andere internationale gezondheidsautoriteiten. Ondanks dit, onthoud dat Plague Inc. een spel is, geen wetenschappelijk model, en dat Coronavirus iets echts is waarbij talloze mensen betrokken zijn. We raden spelers altijd aan om navraag te doen bij gezondheidsinstanties, zowel lokaal als internationaal. "

La BBC meldt dat Wednesday Plague Inc. de best verkochte applicatie in China is geworden, met opmerkingen over het belangrijkste Chinese sociale netwerk, Weibo, die zei: "De beste manier om angst te elimineren is om het in de ogen te kijken."