Ninja theorie, na het ontwikkelen Hellblade: Senua's Sacrifice, lijkt geïnteresseerd in het blijven gebruiken van interactiviteit van videogames om psychische problemen te onderzoeken. De studio kondigde op dit moment een nieuw project aan met de naam Project: Mara. In één inleidende video gepubliceerd op de officiële Xbox-website, legt het team de doelstellingen van de titel uit en hoe deze zich verhoudt tot de algemene visie.

Project: Mara wordt beschreven als een weergave van de "mentale angst"Realistisch nagemaakt. De game heeft slechts één personage en één locatie en geeft meteen toe dat het een experimenteel idee is. Spera ook dat dit zal helpen een nieuw verhalend medium te creëren. Er is nog geen platform aangekondigd, hoewel het overduidelijk lijkt dat de titel minimaal zal aankomen op de nieuwe Xbox-serie en op pc zoals, onthoud, Ninja Theory werd overgenomen door Microsoft in 2018.

Dom Matthews en Tameem Antoniades van Ninja Theory leggen uit dat het bedrijf zich opdeelt in een reeks kleine teams, in een studiestructuur genaamd "Dreadnaught". Deze teams ontwikkelen zich momenteel Hellblade 2, Project Insight en nu ook Project: Mara.

De studie is iets uitgebreid ten opzichte van de periode waarin Hellblade is ontwikkeld, maar nog steeds aanzienlijk kleiner dan een traditionele Triple A-ontwikkelstudio en ze hopen aan te tonen dat een klein team driedubbele A-titels kan maken met procedurele hulpmiddelen.