Ruling vernietigt de Jury Award vanaf 2017

REDMOND, WAS .- (BUSINESS WIRE) -Op 17 januari oordeelde een federale rechtbank in Dallas dat een patent dat tegen de Wii-afstandsbediening van Nintendo werd beweerd, niet geldig was. De rechtbank concludeerde dat iLife Technologies Inc. ontoelaatbaar probeerde het brede concept van het gebruik van bewegingssensoren om beweging te detecteren, te dekken. De uitspraak vernietigt een juryprijs van $ 10.1 miljoen tegen Nintendo vanaf 2017.

Het ongeldige patent was de laatste van zes patenten die iLife Technologies Inc. oorspronkelijk in 2013 tegen Nintendo had ingediend. Het Patent Office vond de andere vijf ongeldig in 2016.

"Nintendo heeft een lange geschiedenis in het ontwikkelen van nieuwe en unieke producten en we zijn verheugd dat de rechtbank na vele jaren van geschil het eens is met Nintendo", aldus Ajay Singh, algemeen adjunct-adviseur van Nintendo of America. "We zullen onze producten krachtig blijven verdedigen tegen bedrijven die willen profiteren van technologie die ze niet hebben uitgevonden."

Over Nintendo: De wereldwijde pionier in het creëren van interactief entertainment, Nintendo Co., Ltd., van Kyoto, Japan, hardware- en softwaremarkten en software voor zijn Nintendo Switch systeem en de Nintendo 3DS familie van draagbare systemen. Sinds 1983, toen het Nintendo Entertainment System werd gelanceerd, Nintendo heeft meer dan 4.7 miljard videogames en meer dan 740 miljoen hardware-eenheden wereldwijd verkocht, inclusief Nintendo Switch en de Nintendo 3DS-systemenfamilie, evenals de Game Boy, Game Boy Advance, Nintendo DS familie van systemen, Super NES, Nintendo 64, Nintendo GameCube, Wii en Wii U systemen. Het heeft ook industriepictogrammen gemaakt die bekend zijn geworden, zoals Mario, Donkey Kong, Metroid, Zelda en Pokémon. Een volledige dochteronderneming, Nintendo of America Inc., gevestigd in Redmond, Wash., Dient als hoofdkantoor voor Nintendo's activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika. Ga voor meer informatie over Nintendo naar de website van het bedrijf op https://www.nintendo.com/.

Opmerkingen voor redacteuren: Nintendo-persmateriaal is beschikbaar op https://press.nintendo.com, een met een wachtwoord beveiligde site. Om u aan te melden, registreer u op de site.

Contacten

GOLIN
Eddie Garcia
213-335-5536
egarcia@golin.com

Rich George
213-335-5554
rgeorge@golin.com

Bron BEDRIJFSDRAAD