Monster Hunter World: Iceborn, een van de meest geliefde games van gamers, heeft veel van zijn succes te danken aan monsteranimaties, maar hoe doen ze het?

Monster Hunter World: Iceborn is een geweldig spel en het dankt dit resultaat niet alleen aan het aantal monsters, wapens of de grootte van de kaarten, maar ook aan de uitstekende motion capture. Inmiddels zijn we eraan gewend dat monsters zich als echte dieren gedragen en bewegen en hiervoor moeten we de Capcom-acteurs bedanken.

Als je het je nog herinnert tijdens de lancering van de game, konden we de beweging in actie-techniek al zien, die werd verbeterd bij de komst van Iceborn. Het moet gezegd worden dat de manier waarop de Rajang, het monster dat onlangs in het spel werd geïntroduceerd, tot leven werd gebracht, zowel spectaculair als belachelijk is.

Belachelijk ja, maar heel belangrijk

Belachelijk omdat de acteur die het monster nabootste, de houding en manier van doen van Rajang moest nabootsen. Gelukkig is de Rajang een aap en dat nabootsen van zijn houding was geen ernstig probleem, in tegenstelling tot de andere monsters. In dit opzicht heeft Capcom vrijgegeven eigen Twitter-profiel een video waarin we de interactie zien tussen de Rajang en een Kirin, een oude draak die bekend staat om zijn kracht en vasthoudendheid bij de spelers.

In de video zien we de escamotage gemaakt door de Monster Hunter-groep om de scène te kunnen fotograferen waarin onze aap een Kirin domineert. In de clip speelt de acteur die de Rajang-jurken speelt in het klassieke pak voor het vastleggen van beweging, terwijl voor de Kirin een pop werd gebouwd om zijn bewegingen na te bootsen. Op het eerste gezicht is de video erg leuk, maar het effect is buitengewoon in de game.

Beweging vastleggen blijft een onduidelijk onderdeel van de ontwikkeling van een videogame, soms vergeten door degenen die ervan genieten, maar erg belangrijk om ongelooflijke wezens zoals Rajang tot leven te brengen. Wat vind je van de clip onthuld door Capcom voor Monster Hunter World: Iceborn? Heb je je aan het lachen gemaakt? In de tussentijd heb je de nieuwe trailer die je uitnodigt voor de bèta van Disintegration?