De geruchten over Left 4 Dead 3 zijn teruggekeerd om zichzelf te laten horen. Valve keert immers terug naar het ontwikkelen van games. Tussen de verrassingsaankondiging van Halfwaardetijd: Alyx en een nieuwe golf van conceptkunst lekte naar een besmettelijke Left 4 Dead "trequel", er was een vluchtige hoop dat de fantastische coöperatieve shooter klaar was om terug te keren.

Maar Valve ontkende prompt de geruchten door te bevestigen dat Left 4 Dead 3 momenteel niet in de plannen is geweest en al een tijdje niet is geweest.

Valve bevestigde in het verleden dat het nieuws van de terugkeer van Left 4 Dead aanzienlijk was overschat door een verklaring aan IGN.

“We hebben de afgelopen twee maanden zoveel geruchten gezien. We hebben kort enkele mogelijkheden van de volgende generatie voor de franchise onderzocht, maar werken absoluut niet aan L4D. "" Het is duidelijk dat sommige mensen genieten van het creëren van verkeerde informatie. "

Op dit moment is het bedrijf dus niet geïnteresseerd in een vervolg. Laat maar zitten, de makers van de serie, Turtle Rock Studios, hebben hun opvolger Back 4 Blood aangekondigd.