Stelt u zich voor dat u alle gevoeligheid, kwetsbaarheid en emoties van de menselijke ziel kunt omsluiten en deze kunt transformeren in een 16-bits stijl van entertainment. Stel je nu voor dat je het niet alleen voor een pc-scherm kunt gebruiken, maar waar en wanneer je maar wilt. Als je mijn verbeelding volgde, kreeg je waarschijnlijk niets minder dan dat Naar de maan voor Nintendo Switch. De onafhankelijke titel ontwikkeld door de jongens uit Freebird-spellen was al in 2011 op het pc-platform verschenen en bereidt zich, na porten naar mobiel, voor op de vlaggenschipconsole van de grote N dit 16 januari. En eerlijk gezegd kan er geen welkome aankomst meer zijn.

Een droom die koste wat het kost kan worden gerealiseerd

Voor wie niet bekend is met To The Moon, wordt de titel gepresenteerd als een klassieke ouderwetse RPG die in eerste instantie is gemaakt met RPG Maker en, in deze vernieuwde vorm, via Unity. In de game spelen we de rol van Eva Rosaline en Neil Watts, twee artsen en medewerkers van een heel bijzonder bureau: hun taak is eigenlijk vervul het verlangen van mensen die op de rand van de dood staan, waardoor ze de kans krijgen om een ​​tweede leven te 'leven' en ze een ervaring laten uitproberen die nooit echt is gebeurd. Alles via een speciale machine, waarmee u rechtstreeks kunt communiceren ik ricordi betrokken. De patiënt die ons verhaal begeleidt, heet John, nu zeker ouder en niet langer bij bewustzijn. En deze oudere heer, eigenaar van een grote villa aan de voet van een vuurtoren, heeft aangegeven bereid te zijn niets minder dan de maan te bezoeken. Meer dan dit kan en kan ik je niet vertellen, om een ​​verhaal niet te verpesten dat het verdient om ontdekt en gewaardeerd te worden in elk detail.

Naar de maan

Je merkt meteen dat de gameplay echt is eenvoudig en eenvoudig, bijna afwezig. In feite kunnen we met de linkeranalogon of de richtingspijlen bewegen en interactie aangaan met de verschillende objecten en personages door op de toets A te drukken. achterwaarts in het geheugen graven van de oude John om de triggerende factor van hem te proberen te begrijpen bijzonder verlangen, en laat het leven alsof het echt is gebeurd. Om dit te doen, moeten onze twee hoofdrolspelers zich tussen de verschillende herinneringen verplaatsen en van tijd tot tijd toegang krijgen tot de oudere via de zogenaamde fragmenten van geheugen. Dit zijn objecten die van bijzonder belang zijn voor onze klant en die, eenmaal verzameld, ons in staat stellen om te communiceren met een welbepaald object (of het nu een pop, een boek of een bal is) die als collegamento voor de volgende herinnering.

Er kwam iets in mijn oog ..

De gameplay vertegenwoordigt daarom niet de ruggengraat van To The Moon, en dit was in werkelijkheid ook behoorlijk intuïtief. De titel richt zich namelijk volledig op het component fictie ed emotionele, perfect het doel raken. Wat To The Moon wil vertellen is een verhaal van groei, liefde, moed, begrip en zoetheid, in de puurste betekenis die het woord ooit kan hebben. En het doet het met een delicatesse buitengewoon, wat de speler echter niet spaart van bijzonder dramatische en ontroerende momenten. Een verhaal in eerste instantie wazig en onduidelijk, dat vorm krijgt als we het verleden van John onderzoeken totdat we het bereiken emotionele pieken echt hoog, waarvoor het moeilijk is om de tranen tegen te houden.

Naar de maan

Gelukkig wordt alles getemperd door de talloze zorgeloze interventies van Watts, die de komische schouder van het duo blijkt te zijn, ook dankzij tal van citaten in de wereld van cinema, televisie en videogames. En de relaxte haat-liefde verhouding tussen de twee hoofdrolspelers vertegenwoordigt precies dat element dat het aangrijpende verhaal dat ons wordt voorgelegd tegenwerkt.

Een minimale en delicate esthetiek

Grafisch is To The Moon niets meer, niets minder, wat men van een RPG mag verwachten oude stijl, gemaakt in 16-bit stijl. Natuurlijk zijn er ten opzichte van de pc-versie herinterpretaties met betrekking tot de grafische weergave en de spelinterface, maar over het algemeen blijft de visuele ervaring in wezen ongewijzigd. Wat To The Moon echter tot een echt pareltje maakt, is de soundtrack heel respectabel. De OST van de titel zijn allemaal prachtig, innemend en vooral perfect passend en consistent met de scène die ze begeleiden. Ik verwelkom de gelegenheid om ze op ons gemak te beluisteren via de "beiaard", selecteerbaar in het hoofdmenu na het beëindigen van het spel. De soundtracks laten zich horen en, ik zou willen toevoegen, houden meer van de ene dan de andere, en het is echt moeilijk dat je niet af en toe aan echo denkt.

Naar de maan

Een herinnering om te bewaren

Kortom, To The Moon biedt een ervaring die ieder van ons zou moeten leven voor persoonlijke verrijking en, bovenal, emotionele. De titel heeft geen bijzonder lange levensduur en kan worden afgesloten in ongeveer 6-7 uur spelen. Maar zoals je zeker al hebt begrepen, is dit niet de relevante parameter bij het evalueren van de goedheid van het werk van Freebird-spellen. Als je het nog nooit hebt gespeeld geef jezelf dit geschenk, ook omdat voor slechts € 11,99 de aankoop is praktisch verplicht. Dus bereid je zakdoeken voor en dompel jezelf onder in dit korte maar waardevolle avontuur. Onder het citeren van een zin rechtstreeks uit het spel, "het einde is zelden belangrijker dan het pad dat eraan voorafging“, En in dit geval kan ik u verzekeren dat het onmogelijk is om zich van beide te bekeren.