GTA IV is onlangs verdwenen uit de lijst met games die te koop zijn op Steam en veel gebruikers vragen zich af waarom? Rockstar legt nu uit waarom.

Als je een van degenen was die Grand Theft Auto IV voor pc op Steam wilden herstellen, heb je helaas gemerkt hoe de game staat niet meer op de lijst met titels die te koop zijn op het platform van goede Gabe Newell en tot deze maandag had niemand enig idee waarom hij was verdwenen.

Niettegenstaande Rockstar niet ter zake verschenen op het moment van verwijdering van het spel, chij is nog steeds beschikbaar om te downloaden als je hem lang geleden hebt gekocht, we weten nu dat de ontwikkelaar van de hitserie maandag de motivaties achter de verdwijning van de game heeft vrijgegeven.

"Grand Theft Auto IV is oorspronkelijk gemaakt voor het Games for Windows Live-platform" zegt Rockstar Games “Omdat Microsoft geen games meer ondersteunt voor Windows Live, is het niet langer mogelijk om de extra sleutels te genereren die nodig zijn om de huidige versie van de game te blijven verkopen. We onderzoeken andere opties voor het inzetten van GTAIV voor pc en zullen zo snel mogelijk meer informatie delen. "

Voorlopig is de game niet beschikbaar, maar dit betekent niet dat een nieuwe versie die is losgekoppeld van de ter ziele gegane Games for Windows Live-service niet kan terugkeren naar Steam. Als je het niet per se op pc wilt spelen, kun je het natuurlijk gemakkelijk herstellen voor Xbox en PlayStation. Voor nu moeten we gewoon wachten en de beweging van Rockstar zien.

Heb je GTA IV al op pc gespeeld? Heb je het grote aantal aanwezige mods voor de game geprobeerd? In de tussentijd heb je dat gehoord Heeft Nintendo het merk Mario & Luigi vernieuwd? Is er een mogelijk spel aan de horizon?