deeSports is meer en meer wijdverbreid en bekend in de wereld, zozeer dat het een fenomeen wordt dat wordt gevolgd door sponsors die automatisch meebrengen veel geld. Dit alles lijkt Nintendo niet te interesseren, zoals de president zelf Shuntaro Furukawa wilde verduidelijken in een recente interview:

Cash-backed eSports trekken veel publiek, wat laat zien waarom videogames zo fascinerend zijn. We zijn er niet tegen, maar omdat iedereen onze spellen kan spelen, met of zonder ervaring, van elke leeftijd of geslacht, willen we iets anders aanbieden.

Onze kracht die ons onderscheidt van anderen is de globale visie, niet de beloningen van geld.

Nintendo heeft er daarom een totaal andere visie in vergelijking met andere bedrijven, die veel op esports duwen, en vooral via sponsors en bijgevolg geldprijzen. Ben je het eens met de visie van Furukawa?