De maanden voorafgaand aan de release van Zwaard en schild Pokémon (en meer nog degenen die hebben gevolgd) zijn beladen met kritiek op de Pokédex-snit gemaakt door de ontwikkelaars van Game Freak over Pokémon-titels door achtste generatie. In een verrassende wending van gebeurtenissen, lijkt het erop dat nu een groot aantal competitieve spelers is begint te waarderen de eerste zo gehaat "dexit'.

Zwaard en schild Pokémon

Het minst gewaardeerde kenmerk van concurrerende spelers was in feite dat van Dynamax, waarmee pocketmonsters groter kunnen worden en gedurende 3 beurten een aanzienlijke toename van hun gezondheidspunten. Volgens het competitieve landschap de truc van de achtste generatie zou de spellen teveel uit balans brengen onder andere door de bijwerkingen toegeschreven aan de bewegingen die Pokémon kunnen gebruiken wanneer ze deze status bereiken.

Integendeel, de dexit in plaats daarvan werd het onlangs geprezen tijdens een interview vrijgegeven op vg247 dal Regionaal kampioen Fort Wayne 2018, Alex Hunderhill, zoals dit:

De Pokémon Sword en Shield Pokédex-beperking maakt deel uit van wat de VGC evenwichtig maakt. Het is een manier om bepaalde eerder genegeerde Pokémon te laten opvallen, zoals Butterfree.

Pokémon-titels vanaf de zesde generatie werden gemarkeerd met één truc detail dat hen onderscheidt: Megaevoluzioni, Verplaatst Z en nu vormen Dynamax en Gigamax. Je zou het zonder doen alleen maar om terug te komen Nationale Pokédex, of ga akkoord met de regionale kampioen en denk dat de verlaging van de lijst met te verkrijgen kleine monsters er één is goede gelegenheid om plaats te maken voor eerder genegeerde pocketmonsters?