Lange tijd is er sprake geweest van een mogelijke gebeurtenis Nintendo Switch Pro en de laatste geruchten gingen terug naar vorig jaar, toen er sprake was van een bepaalde Switch Mini en Pro. Een van de marktanalisten die het meest overtuigd was van de release van deze twee versies was Dr. Serkan Toto, CEO van het adviesbureau Kantan Games, die destijds ook een van de weinigen was die Switch Mini noemde met de naam Switch Lite, wat toen de officiële naam van de console was.

Nu keert Dr. Serkan Toto terug naar de schijnwerpers door terug te keren naar spreken Switch Pro: volgens de analist de 2020 is het jaar waarin deze verbeterde versie van de console met zekerheid uitkomt, zal de ondersteuning voor de 4K, meer kracht (uiteraard), zal het kosten 399 dollar en zal een hebben eerste partij lanceringsspel van groot kaliber.

Dit zijn zijn woorden:

Er is absoluut geen twijfel dat Nintendo in 2020 een Nintendo Switch Pro zal lanceren, geloof ik voor $ 399. Concreet geloof ik in de aanwezigheid van 4K-ondersteuning, grotere cartridges en duidelijk verbeterde componenten.

Ik geloof ook dat het na de zomervakantie zal worden gelanceerd om de lancering van de volgende generatie PS5 en Xbox tegen te gaan, alles samen met een dikke first-party game die kan fungeren als systeemverkoper.

Uiteraard worden we hiermee geconfronteerd niet-officiële informatie, hoewel de analist in kwestie ook duidelijke ideeën had over Nintendo Switch Lite. Dat het allemaal waar is en dat de game in kwestie is The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2?

We moeten gewoon wachten op informatie van Nintendo nei prossimi mesi.