Blade Runner, Tron, Star Trek, Aliens, slechts enkele van de projecten waaraan Syd Mead heeft gewerkt tijdens zijn lange en bloeiende carrière. Na zijn pensionering in september 2019 heeft de legendarische kunstenaar een onuitwisbaar stempel gedrukt op het gebied van cinema en, meer in het algemeen, op het gebied van kunst, zich bekendmakend dankzij zijn werken op Gundam. Naast het feit dat hij vooral bekend stond om zijn werken als conceptkunstenaar, was Mead een futurist en een bedrijfskunstenaar. Werken voor bedrijven als Philips, Ford en Unitated States Steel, vaak met zijn zeer specifieke en duidelijke visie op de toekomst.

Resultaatbeelden voor syd mead art "

Ongelofelijk hoe, na vele jaren, de werken van Syd Mead vandaag nog steeds fris en zeer actueel zijn en de video-speelse media rechtstreeks zullen beïnvloeden (de serie CyberRace) maar ook indirect (het verhaal van Mass Effect heeft veel te danken aan zijn stijl).

Resultaatbeelden voor syd mead art "

Gisteravond stierf Mead aan enkele complicaties gerelateerd aan zijn lymfoom.