Het draagt ​​de datum van slechts 6 dagen geleden de laatste patent geregistreerd door Sony betreffende de controller die bij de dichterbij komen PlayStation 5volgens welke Dualshock 5 het zal erg op zijn voorganger lijken, zij het met sommigen interessant nieuws.

PlayStation 5 - DualShock 5

La voorkant van de PlayStation 5-controller zal dat inderdaad doen bijna volledig identiek naar wat eerder is gezien: het veel besproken touchpad nu genegeerd door de overgrote meerderheid van de ontwikkelaars is het nog steeds aanwezig, net als dealtoparlante en de rest van de terugkerende lay-out in Sony-producten. Het ontbreekt echter de PlayStation-knop: we weten niet of waarom wachten op een restyle o zeker uitgesloten van DualShock 5.

PlayStation 5 - DualShock 5

La hoofdkenmerk van deze controller nieuwe generatie het is in plaats daarvan identificeerbaar op de retro, waar u er twee kunt vinden speelautomaten die, zoals gemeld door Sony, de extra knoppen, qua functionaliteit vergelijkbaar met die in de serie Elite di Xbox en vele andere externe controllers.

Het patent blijft specificeren dat de locatie hiervan is programmeerbare toetsen is nog niet gedefinieerd, wat waarschijnlijk niet betekent dat het mogelijk zal zijn om de positionering te veranderen, maar gewoon dat de technici van Sony nog steeds tests uitvoeren gericht op identificeren waar ze het meest ergonomisch zullen zijn en gemakkelijk te bereiken.

PlayStation 4

Sony heeft onlangs eenfysieke extensie, apart verkrijgbaar, voor PlayStation 4-controllers die ze kunnen leveren twee extra sleutels programmeerbaar: hun intentie om het water te voelen in afwachting van de integratie van deze functionaliteit bij de lancering van hun volgende thuisconsole is nu duidelijker dan ooit. L 'definitieve verschijning van DualShock 5 is precies dat of zal worden onderworpen aan verder verandering?