In de loop van deze week heeft de gigantische Square Enix aangekondigd dat Gunslinger Stratos klaar is om opnieuw over te praten, in feite zal het op pc en console aankomen als een volledig nieuwe game.

Om meer specifiek te zijn, werd afgelopen augustus een nieuwe Gunslinger Stratos ontwikkeld. Toch was de aard van de titel tot deze week onduidelijk en alleen vandaag kunnen we bevestigen dat het geen arcade-titel is.

De producent Nobuki Kadoi legde uit dat de nieuwe titel niet in de kasten komt, maar direct beschikbaar is op pc en console, om een ​​groter publiek op een wereldwijde schaal te garanderen. Het meest bijzondere is echter dat Kadoi eind 2020 Square Enix zal verlaten en Makoto Ono zijn plaats zal innemen. Het is noodzakelijk om te onthouden dat Kadoi betrokken is geweest bij projecten zoals Final Fantasy Tactics, Star Ocean: First Departure en het Valkyrie-profiel, ook in de administratieve sectie.