Vestaria Saga I: War of the Scions is momenteel beschikbaar op Steam. Het is een tactische JRPG, evenals de eerste game die de maker van de Fire Emblem-saga, Shouzo Kaga, nu al tien jaar maakt. We hebben het over een vrij basistitel, maar deze is geprezen door fans van het genre voor de rijkdom en complexiteit van de kaart, met verschillende paden en scenario's die kunnen worden ontgrendeld op basis van de genomen tactische beslissingen en de positionering van de personages. En alleen deze kaarten van uitgestrekte natuur ze waren wat veel fans van de Fire Emblem-saga misten nadat Kaga zich in 2005 terugtrok uit de scene.

Vestaria Saga

Vestaria Saga werd aanvankelijk in 2016 in Japan gepubliceerd, maar dit porteren op Steam is de eerste keer dat het beschikbaar is in het Engels. De vertaling op Steam is echter een niet-definitieve vertaling die zeker zal worden gecorrigeerd met updates, maar het is zeker zeker functioneel voor het plezier van de campagne door de meeste spelers.

Soortgelijke games zien op Steam is altijd goed nieuws. Is dit misschien wel het meest fantasierijke spel van dit moment? Absoluut niet, maar Shouzo Kaga ze is bijna zeventig jaar oud en blijft na al die tijd doen waar ze van houdt. Als je hierdoor niet verliefd wordt, weet ik eerlijk gezegd niet wat het kan doen.

Je kunt het vinden Vestaria Saga I: War of the Scions op Steam voor ongeveer 17,90 euro's.