Als het gaat om Playstation 5, is er geen twijfel dat Sony enigszins vertrouwelijk is gebleven, althans wat betreft de prijs of het definitieve ontwerp. Het bedrijf was dat echter niet helemaal stil.

In een recent interview door SiliconeraShuhei Yoshida, hoofd van de Independent Development Division bij Sony Interactive Entertainment, wilde zijn mening geven over de mogelijkheden die de console ontwikkelaars kan bieden.

Volgens Yoshida is de Playstation 5 door de ontwikkelaars erg gewaardeerd gemak van ontwikkeling dat biedt. Volgens het interview zeiden de ontwikkelaars dat het ontwikkelen op de nieuwe console "eenvoudiger dan ooit" is.

Playstation 5

Dit markeert een beslissende koerswijziging vergeleken met de tijden van de PS3, die Yoshida zelf als de moeilijkste beschouwt, wat betreft de ontwikkeling van de titels. Het was precies op dat moment dat in feite al de technische problemen naar voren kwamen in al hun bewijzen, waardoor het geduld en het goede hart van de meeste ontwikkelaars onder druk kwamen te staan. Als de PS4 het in deze zin zeker had verbeterd, lijkt het erop dat de ervaring met PS5 zal zijn nog beter en veel minder moeilijk.

Dit betekent natuurlijk niet dat we elke week een nieuwe titel moeten verwachten van de verschillende ontwikkelingsstudio's. Zeker, er kan echter veel meer aandacht worden besteed aan de ontwikkeling van het spel zelf dan aan de optimalisatie die de hardware vereist.

Voorlopig weten we alleen dat Playstation 5 wordt verwacht voor de 2020, en een korte trailer voor Godfall het gaf ons een voorproefje van wat de console zal kunnen doen. Momenteel hebben we helaas geen andere relevante informatie.

En jij, kijk uit naar de volgende volgende gen, of wil je de nieuwe console niet kopen bij de lancering, misschien omdat je nog veel tijd hebt om aan de huidige te besteden? Laat het ons weten in de comments.