Nintendo Switch lijkt geen remmen te hebben: De hybride console Nintendo blijft hits vermalen dankzij een benijdenswaardige voorraad titels en tot een belofte van overal spelen op zijn best onderhouden. Waar het in plaats daarvan lijkt vinden het moeilijk is in de constructieve kwaliteit vooral van de Joy-Con, bekritiseerd sinds het moment van release.

Het inmiddels beroemde probleem van Joy-Con Driftonthuld lang geleden e nooit volledig opgelost door Geweldig N, zorgde ervoor dat de Nintendo Switch werd genoemd als meest kwetsbare product van het jaar een consumentenvereniging Frans.

Nintendo probeerde het stop de situatie het aanbieden van Joy-Con's vervanging aan al diegenen die controllers het bovengenoemde probleem vertonen, maar het lijkt erop dat zelfs niet bij de release van de model 2019 hoeveel daarvan Lite de console heeft de oplossing voor het probleem van Joy-Con Drift gezien.

In een recent interview heeft de president van Nintendo of America Doug Bowser op deze manier commentaar geleverd:

Ons doel is om kwaliteitsproducten te bouwen die ervoor zorgen dat spelers een fantastische ervaring hebben. We zijn continu bezig om steeds meer te verbeteren, maar we willen vooral dat consumenten plezier hebben. Als dit niet gebeurt, nodigen wij u uit om contact op te nemen met onze klantenservice, die al het mogelijke zal doen om hen te helpen. In de afgelopen maanden hebben we de problemen waarmee we op deze manier te maken hebben gehad, aangepakt en we hopen de kopers van onze producten volledig te hebben geholpen.

La toewijding van Nintendo die kwaliteitsproducten en een onberispelijke klantenservice wil aanbieden, is te bewonderen, maar als spelers hopen we dat een definitieve oplossing wordt snel geïdentificeerd op het probleem dat zeker het succes van Nintendo Switch op een negatieve manier markeert.