Red Dead Redemption, het eerste hoofdstuk dat werd uitgebracht op Xbox 360 en Playstation 3, stond op het punt een mod te zien die de game-ervaring verbetert.

De mod waar ik het hier over heb heet Damned Enhancement en is bedoeld om grafische functies te verbeteren en toe te voegen voor de emulatie van het spel op pc. Tijdens de afgelopen september probeerde Take Two het project te stoppen, maar ondanks de zet van Take Two het project werd hervat van november.

Gezien pogingen om de ontwikkeling van de mod voort te zetten, nam Take Two juridische stappen om een ​​rechtszaak tegen Johnathan Wyckof te openen. De rechtszaak luidt: "Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project zal de RDR 2-ervaring drastisch veranderen. Niet alleen dat, maar het zal ook de interesse verminderen in het kopen van een toekomstige versie van RDR 1 of een kaart van de RDR-add-on voor RDR 2. Merk op dat Take-Two en Rockstar hebben nog niets aangekondigd over een mogelijke pc-versie van de eerste Red Dead Redemption op de pc. "

Blijkbaar zou de release van deze mod voor Take Two grote schade aanrichten op de markt en ook schade toebrengen aan het bedrijf als het ooit extra content wilde publiceren voor de Red Dead-serie, die momenteel niet in de plannen van het bedrijf staat.

Wat vind je van de annulering van deze mod? Ben je het eens met Take Two of denk je anders? In de tussentijd heb je dat gehoord Werkt Sabre Interactive aan nieuwe games?