Evangelion-fans benaderen je, je moet weten dat het volgende hoofdstuk van filmtetralogie op het punt staat theaters te raken.

Dat klopt, de nieuwe film uit de Evangelion-saga is gepland voor release op 27 juni 2020 in Japan. De officiële website van de film heeft bekend gemaakt dat er verschillende gadgets zijn voor degenen die van tevoren tickets voor de film zullen bestellen, in het bijzonder hebben we het over een CD, een bandana ondertekend door de hoofdredacteur Hideaki Anno, een beeldje, een diorama, een draagbare ventilator, een etui en een kussen.

Studio Khara toonde de eerste 10 minuten van de film afgelopen juni en verscheen daarna tijdens de Japan Expo in Parijs op de stand van Yoko Takahashi. Iedereen die Evangelion 3.0 You Can (Not) Redo in de film heeft gezien, kon de eerste paar minuten van de film zien en was duidelijk te zien op 6 andere plaatsen in Japan.

De Khara Studio in maart officieel de start van de nasynchronisatie gemaakt van de Evangelion-film: 3.0 + 1.0.

Als je geen fan bent van Evangelion of je volgt het maar negeert hoeveel tetralogiefilms er zijn, dan is hier een korte samenvatting: Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone, Evangelion: 2.0 You Can (Not) Advance en tenslotte Evangelion: 3.0 You Can (Not) Redo, de films zijn respectievelijk in 2007, 2009 en 2012 uitgebracht.

Wat vind je van de komst van deze nieuwe film in de saga? Ga je het kaartje kopen of met rust laten? In de tussentijd heb je gehoord dat een programmeur de game als een kind heeft ontwikkeld tijdens een Twitch-streming?