De Witcher 3 ziet de komst van een nieuwe mod gemaakt door Aleks Vuckovic, de betreffende wijziging heet Redux en verandert enkele gameplay-dynamiek.

De Redux mod het is geen eenvoudige update van de gameplay, maar het voegt een grote verscheidenheid aan veranderingen toe, zowel aan het vechtsysteem als aan de bomen van de vaardigheid, hiervoor is het doel van de mod om de gevechten realistischer en dichter bij de oorspronkelijke overlevering te maken.

Uiteraard stopt het daar niet zoals het is de mod beoordeelt het vaardigheidssysteem zodat je geen punten verspilt na niveau 30. Maar laten we specifiek kijken wat de verbeteringen zijn die de mod brengt:

gevecht: Adrenaline is een veel belangrijkere factor in deze vaardighedenboom en kan nu leiden tot een aantal zeer krachtige vaardigheden. Om te balanceren is het aanzienlijk moeilijker te genereren en veel gemakkelijker te verliezen. Een personage dat geen punten in deze boom investeert, zal moeite hebben om 3 Adrenaline-punten te genereren.

Tekenen: De schaal van tekenbeschadiging en tekenintensiteitseffecten is gewijzigd en sommige vaardigheden zijn in het licht hiervan herwerkt / herzien. Zonder punten in deze boom te investeren, zult u waarschijnlijk tekens vinden die u minder nuttig zullen maken dan in de vanilleversie van het spel. Integendeel, het investeren van punten in deze boom geeft je zeer krachtige tekenen.

alchimie: De toxiciteit is aanzienlijk herwerkt om meer in overeenstemming te zijn met Witcher 2. Het is niet langer mogelijk om echt hoge niveaus van toxiciteit te bereiken en drankjes te blijven drinken. Je moet tactisch en zorgvuldig beslissen welk drankje je moet nemen en wanneer. Gezien dit, zijn drankjes in het algemeen veel krachtiger en nuttiger. Afkooksels zijn minder situationeel en hebben een grotere impact.

Natuurlijk zijn er ook veranderingen voor vijanden met verschillende vermogens en wijzigingen in statistieken, of het nu monsters of mensen zijn. Verder is er ook een nieuw "progressief" systeem voor het schalen van schade door tekenen en ook een nieuw systeem voor vermoeidheid en een systeem voor langdurige schade.

Wat vind je van deze mod? Ben je geïnteresseerd in het spelen van een herziene versie van The Witcher 3 of ben je niet langer geïnteresseerd in waarom je de gameserie bekijkt? In de tussentijd heb je dat gehoord Is de productie van de Halo TV-serie begonnen?