Het verspreidt zich snel over verschillende landen in de wereld malware die de aandacht van de slachtoffers op zichzelf wil vestigen door de naam van de zestienjarige activist te gebruiken Greta Thunberg: een absoluut kerstcadeau van koste wat kost vermijden!

De malware in kwestie manifesteert zich momenteel in e-mail vakken van Italiaanse, Japanse, Spaanse, Arabische en Australische gebruikers. Peiling als object "Steun Greta Thunberg - Persoon van het jaar 2019", Thelui e-mail met daarin presenteert, naast tal van grammaticafouten, ten minste de uitnodiging om te downloaden sospetto .doc-bestand dat natuurlijk het mag absoluut niet worden geopend of tenminste worden gedownload.

Greta Thunberg-malware
Een screenshot van de betreffende malware: te elimineren op zicht!

De makers hiervan computervirus ze hebben zelfs de moeite genomen om er een te organiseren vals protest compleet met datum en plaats van de vergadering. Het lijkt erop dat dit momenteel de voorkeur geniet student e-mails uit het .edu-domein, maar helaas wordt het ook gedeeld door mensen argeloos van zijn potentieel vernietigend.

Greta Thunberg-malware

Gebaseerd op de laagste trojan Emotet, deze malware is in staat, mocht het lukken controle nemen van uw pc om automatisch programma's te installeren ransomware (die bepaalde delen van het besturingssysteem blokkeren tenzij daarvoor een soort "losgeld" wordt betaald), of gewoon toegang bieden tot wie weet hoeveel andere destructieve software.

Houd dus snel je inbox in de gaten elimineren elke e-mail lijkt op de zojuist geïllustreerde. Omdat er duizend manieren zijn om de ideologieën van Greta Thunberg te ondersteunen, maar dit is er niet een van.