De videogame is een extreem veelzijdig medium, waarmee de speler zich in elke situatie en context echt kan identificeren. En misschien, bij het creëren van de meest creatieve en meeslepende oplossingen, zijn onafhankelijke titels beter dan veel driedubbele zoals op de markt. In het geval van Ondervraging: u zult bedrogen worden Meeslependheid is de meester. Het is een indiethriller met psychologische, detective en noir tinten, ontwikkeld door Kritiek Gaming en beschikbaar vanaf 5 december 2019 op Steam. Onderzoek, luister, interpreteer: als je vaardig wilt bewegen in de wereld van ondervraging: je zult bedrogen worden, dit zijn de belangrijkste vaardigheden die je zorgvuldig moet verbeteren.

Laten we beginnen met de vragen

Ter ondervraging: u zult worden misleid dat we de rol spelen van een detective, wiens belangrijkste doel is om verschillende verdachten te ondervragen om licht te werpen op de dienstdoende zaak, waarnaar de politie onderzoek doet. Hoewel met deze eenvoudige premissen de gameplay beslist meer is complex dan het lijkt. Voor elk verhoor kunnen we de bestanden van de hoofdverdachten raadplegen om een ​​idee te krijgen van de dynamiek van de zaak en de achtergronden van de verschillende personages. Zodra het betreffende onderwerp is binnengebracht, kunnen we het hem vragen een reeks vragen, onderscheiden op onderwerp. Sommigen hebben geen bepaald hulpprogramma, terwijl anderen aanvullende informatie geven en vooruitgang in het verhoor mogelijk maken. Tijdens onze 'aangenaam gesprek " we moeten het zorgvuldig volgen emotionele toestand van de verdachte, weergegeven door de verwijding van de pupillen en de hartslag. Dingen worden interessanter als we meer dan één verdachte tegelijk moeten ondervragen: het kan gebeuren dat bepaalde reacties van de ene in tegenspraak zijn met die van een andere, steeds dichter bij de waarheid komen.

Het aanraken van bepaalde onderwerpen kan ons daarnaar leiden zelfverzekerde verbinding met de vermeende crimineel, waardoor hij zich meer openstelt en meer informatie aan ons onthult dankzij de opgewekte empathie. Aandringen op de verkeerde toetsen zou dit echter kunnen doen deuntje verliezen en zo een "muur van wantrouwen" creëren tussen ons en de dienstdoende verdachte. In Ondervraging: Je zult bedrogen worden er twee verschillende spelmodi: Fictie en Ondervraging. In het eerste verlopen de ondervragingen op een beslist snellere manier, terwijl in het tweede de aandacht moet worden besteed aan de voortgang van het gesprek, aangezien de mogelijkheid van fouten het komt veel vaker voor. Terwijl we de vragen stellen, hebben we de optie om te stoppen met het opnemen van de ondervraging, dus vanaf fysiek bedreigen de verdachte valt hem aan met een taser, grijpt hem met arrogantie of projecteert hem tegen de muur. Door dit te doen, nemen de niveaus van adrenaline en angst voor het slachtoffer aanzienlijk toe, waardoor hij oprechter wordt of eenvoudigweg biecht.

Ondervraging

Terugvallen op geweld is echter niet altijd voldoende en misbruik van deze monteur kan ertoe leiden ernstig verwonden het verhoor, wat een geluid veroorzaakte Game Over in het geval dat de te verhoren verdachte slechts één is. Bovendien heeft draaien op fysieke intimidatie gevolgen voor de daaropvolgende ontwikkeling van het complot, aangezien de pers en politieoversten ze aarzelen nauwelijks om uitleg te vragen over wat er gebeurde tijdens de ontbrekende registratiedelen. Tegelijkertijd kan het gebeuren dat de door ons gewonde onderwerpen de tussenkomst van advocaten en advocaten vragen om wraak te nemen op ons onorthodoxe gedrag. Onredelijk zijn kan de bekentenis van de verdachten zeker versnellen, maar overtuiging en diplomatie blijven bestaan de meest betrouwbare benaderingen en geldig als u een positief resultaat wilt krijgen.

Ondervraging

Door verder te gaan in het spel, tussen een ondervraging en een ander, is het dan mogelijk om bepaalde te selecteren extra vaardigheden die onze manier van ondervragen verbeteren: sommigen vergroten bijvoorbeeld het vermogen tot intimidatie, anderen de perceptie van stemmingen, terwijl weer anderen ons vermogen om te overtuigen.

Zwart-wit

Technisch gezien, ondervraging: u zult bedrogen zijn, geeft geen problemen en werkt zeer soepel op vrijwel elk type pc. Dit is gepast om te zeggen, vanwege de aard van de titel, die is gebaseerd op modellen halverwege tussen twee en drie dimensies. In die zin moet een applaus worden ingediend bij de grafische sector van de titel, zeker geïnspireerd. Het ontwerp richt zich volledig op zwart en wit, waardoor een sfeer wordt gecreëerd die de beste crime noir-films van de Amerikaanse vintage cinema waardig is. Zelfs de muziek en geluiden zijn niet anders, en ze slagen erin om nauwkeurig de spanning en angst op te roepen die tijdens een ondervraging kunnen worden verwacht.

Ondervraging

Niet voor iedereen

Naarmate we verder gaan in het verhaal, beginnen de zaken met elkaar te worden verbonden en slepen ze ons geleidelijk aan in scenario's politiek en sociologisch, gemaakt van intriges en samenzweringen. Ondanks de interessante basis die wordt geboden door de gameplay en de verhalende component, de herhaling van ondervraging: Je zult bedrogen worden blijkt duidelijk uit de eerste uren van het spel. We realiseren ons al snel dat in werkelijkheid er is niet zoveel te doen evenals natuurlijk vragen stellen over vragen. Het is daarom niet raadzaam om lange sessies te spelen, op straffe van een gevoel van zwaarte en soms echt verveling. Het is eerder een pil om te verteren in kleine doses.

Ondervraging

Jammer, om twee redenen. In de eerste plaats omdat alleen echte fans van het genre de ondervraging volledig kunnen waarderen: je wordt misleid, vliegend over de eentonigheid van de voorgestelde situaties. Ten tweede realiseert men zich dat het plezier van de logische en intuïtieve redenering van ondervragingen bijna komt volledig geannuleerd van de vermoeiende routine die kort daarna ontstaat. Afgezien van kritiek, ondervraging: je zult worden bedrogen verdient nog steeds een kans, dus als je nieuwsgierig bent om de rol van detective minstens één keer in je leven te spelen ... je weet waar je ze kunt vinden.